Πάρτι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με την "σφραγίδα" Μηταράκη! Καταγγελίες - φωτιά στην κομισιόν που στέλνει ελεγκτές να κάνουν φύλλο και φτερό το λογιστήριο του υπουργείο μετανάστευσης.


Του Άρη Σπίνου

Ένα πάρτι δεκάδων εκατομμυρίων που στην ούγια γράφει Μηταράκης! Συσσίτια μεταναστών, εργολάβοι δομών και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε! Ένα δείγμα έχετε πάρει με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο edolio5 για το 1 δις που δόθηκε για το μαμ των μεταναστών. Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί εδώ και καιρό στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη!

Στα γραφεία των αρμοδίων επιτροπών της Κομισιόν έχει φτάσει πλήθος καταγγελιών που αφορούν μη σύννομες διαδικασίες, κατά παρέκκλιση, σε εργοληπτικούς διαγωνισμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων, σε απευθείας αναθέσεις για τη στέγαση των προσφύγων, καθώς και σε διαγωνιστικές διαδικασίες για τη σίτιση και τη φύλαξη!

Η πιάτσα βοά ότι οι διαδικασίες όχι μόνο δεν τηρούνται ως όφειλαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά ότι υπάρχει πρώτον, εμπλοκή μιας ύποπτης ΜΚΟ που διαχειρίζεται τη στέγαση, καθώς και εμπλοκή εταιριών real estate της Αθήνας που είχαν κατηγορηθεί για ξέπλυμα στην υπόθεση της «Χρυσής βίζας» και τη σύνδεση με Κινέζους!

Όλα τούτα φέρονται να έχουν καταγγελθεί στην Κομισιόν, η οποία συστήνει ομάδες ελέγχου οι οποίες θα κάνουν «φύλλο και φτερό» το Υπουργείο του Νότη Μηταράκη προκειμένου να διαπιστώσουν εάν διατίθενται βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών τα κοινοτικά κονδύλια ή εάν πράγματι όπως καταγγέλεται, υπάρχουν απευθείας αναθέσεις, κλειστές διαδικασίες, υπόγειο νταραβέρι για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων από ΜΚΟ και πάσης φύσης ύποπτες εταιρείες real estate της Αθήνας, πίσω από τις οποίες οι φήμες οργιάζουν ότι βρίσκεται και άλλος εν ενεργεία προβεβλημένος υπουργός, που μαζί με κάτι άλλα «καλά παιδιά» της επιχειρηματικής ζωής, που από κοινού με εβραϊκά συμφέροντα «κάνουν κόλπα» γύρω από την διαχείριση ακινήτων, την Κρήτη, τις χρυσές βίζες και παρεμβαίνουν σε διαγωνισμούς real estate υπουργείων.