Διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον Covid! Αναβλήθηκε για τις 4 Μάιου η δίκη του Αντωνιάδη. Παραιτήθηκε από την υπόθεση ο εισαγγελέας που χειρίζεται την δικογραφία για το κακούργημα, ύστερα από μήνυση που του έκανε ο δικηγόρος.


Του Άρη Σπίνου

«Παγωμένη» παραμένει η δικογραφία κακουργηματικής μορφής που έχει σχηματιστεί σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, την ώρα που η δίκη του για την υπόθεση της διασποράς ψευδών ειδήσεων αναβλήθηκε χθες για τις 4 Μαΐου επειδή ο ίδιος «κόλλησε» κορονοϊό.

Ηδη πάντως ο δικηγόρος εχει δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για σειρά κακουργηματικών πράξεων σχετικά με την περίπτωση θανάτου 54χρονης ασθενούς στον Ευαγγελισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία αρνήθηκε να διασωληνωθεί. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ο κατηγορούμενος δικηγόρος, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες τον επικαλέστηκε η γυναίκα προκειμένου να μην της γίνει η ιατρική πράξη που συνέστησαν οι γιατροί λόγω μείωσης του οξυγόνου της. Η γυναίκα υποβλήθηκε στην διαδικασία για την αντιμετώπιση της αναπνευστικής δυσχέρειας με εισαγγελική εντολή που έλαβαν οι γιατροί του Ευαγγελισμού, όμως ήταν πλέον αργά για αυτήν.

Η έρευνα αφορά ενδεχόμενες ευθύνες για την διάπραξη του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, αλλά και του αδικήματος που αφορά παραβάσεις του νόμου για την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών. Συγκεκριμένα ο ίδιος ο δικηγόρος ειχε δημοσιοποιήσει τα αδικήματα : “παράβασης του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα περί παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, 301 Ποινικού Κώδικα για συμμετοχή σε αυτοκτονία και 306 παρ. 1, 2 Ποινικού Κώδικα για θανατηφόρα έκθεση”. 

Ο δικηγόρος μετά την κλήτευσή του προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης εναντίον του εισαγγελέα για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, και άλλες ενέργειες. Μετά την υποβολή μήνυσης ο εισαγγελέας προχώρησε σε δήλωση αποχής από τον χειρισμό της υπόθεσης για λόγους ευπρέπειας και η υπόθεση εκκρεμεί για οριστική κρίση από το αρμόδιο συμβούλιο.