Το πλημμέλημα ενός ανώτατου δικαστή του ΣτΕ που ο "νόμος της ηθικής" το καταδικάζει σε ισόβια! Ασκήθηκε ποινική δίωξη. Ομολόγησε την συνεύρεση με τον νεαρό και την χρήση κοκαΐνης που έκαναν ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Ευστρατίου. Διαχωρίστηκαν οι δικογραφίες.



Του Άρη Σπίνου

Η δίωξη που αντιμετωπίζει ο ανώτερος δικαστής, με θεσμικό ρόλο στο ΣτΕ, είναι για τα πλημμελήματα της κατοχής, χρήσης και διάθεσης ναρκωτικών ουσιών εφόσον φυσικά αποδειχθούν. Μιλάμε για μικροποσότητα. Άρα πρόκειται για υπόθεση με μεγαλύτερη ηθική παρά ποινική απαξία . Για υπόθεση που είναι ένα πλήγμα για τη Δικαιοσύνη.

Οι ιδιωτικές επιλογές του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμά του και δεν κρίνεται για αυτές. Αρκεί να μην εμπίπτουν στο νόμο που ο ίδιος ο δικαστής καλείται να εφαρμόσει. Άρα η συνύπαρξη στο διαμέρισμα με έναν νεαρό είναι ζήτημα ήσσονος σημασίας, εφόσον πρόκειται για ενήλικα άτομα. Η χρήση κοκαΐνης όμως δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία, σε επίπεδο σημασίας. 

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν δυο νεαρούς έξω από το σπίτι του. Αυτοί τους είπαν ότι περιμένουν τον φίλο τους που είναι στο σπίτι του δικαστή. Όταν κατέβηκε ο νεαρός και λίγη ώρα αργότερα και ο δικαστής παραδέχτηκαν πως έκαναν χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια της συνύπαρξης τους στο διαμέρισμα του. Εκεί βρέθηκε και υπολείμματα σε ένα βαζάκι. Η υπόθεση διαχωρίστηκε για τους νεαρούς που θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο, ενώ ο δικαστής θα παραπεμφθεί στο εφετείο και θα δικαστεί εκεί, λόγω ειδικής δωσιδικίας. Γι’ αυτό άλλωστε αφέθηκε ελεύθερος.

Εφόσον ασκήθηκε ποινική δίωξη είναι δεδομένο πως σε βάρος του δικαστή, ο οποίος έχει και ηγετικό ρόλο στη Σχολή Δικαστών, θα επιβληθεί η παύση από τα καθήκοντα του. Ήδη επικαλέστηκε λόγους υγείας και δεν ανέβηκε στην έδρα να δικάσει την Παρασκευή. 

Σχετικό ρεπορτάζ 

Το χρονικό μίας προ αγγελθείσας "δολοφονίας" ανώτατου δικαστικού του ΣτΕ! Οι 3 νεαροί, η κοκαΐνη η "ευαισθησία" που είχε και η σύλληψη μέσα στο σπίτι του. Το προφητικό δημοσίευμα του edolio5 για τις "αδυναμίες" δικαστικών και οι εκβιασμοί τους από διαδίκους.