Αλαλούμ στην δίκη του ψευτογιατρού Κοντοστάθη! Πήγε με χειροπέδες στο δικαστήριο ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι έχει Covid! "Να φύγει από την αίθουσα. Να ρωτήσουμε τις φυλακές γιατί τον έστειλαν" είπε ο εισαγγελέας.


edolio5 team 

Οι αρχές που είναι αρμόδιες για την κράτηση του Dr Kontos δεν τήρησαν το υγειονομικό πρωτόκολλο και προχώρησαν στη μεταγωγή του Νικόλαου Κοντοστάθη από τις φυλακές Κορυδαλλού στο δικαστήριο, ενώ ο κατηγορούμενος, που τις προηγούμενες ημέρες νοσληλευόταν με κορονοϊό, έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα, ο αποκαλούμενος και «ψευτογιατρός» εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστηριο της Αθήνας, που τον δικάζει για κατηγορίες σχετικές με 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, την Τρίτη τέταρτη ημέρα συνεδρίασης.

Ο κατηγορούμενος στις προηγούμενες συνεδριάσεις δεν είχε δηλώσει παρών καθώς νοσούσε με Covid-19 και είχε νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό. Ο ίδιος δεν είχε χορηγήσει εξουσιοδότηση στους συνηγόρους του με αποτέλεσμα η ακροαματική διαδικασία να προχωρά με τον κατηγορούμενο ωσεί παρόντα.

Ο Νικόλαος Κοντοστάθης έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 28 Νοεμβρίου και μεταφέρθηκε πίσω στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού. Ωστόσο έπρεπε να μείνει σε πενθήμερη καραντίνα. Για ανεξήγητους λόγους σήμερα Τρίτη διατάχθηκε η μεταγωγική του στο δικαστήριο.

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ;

Δικηγόρος υπεράσπισης: Έχει διαταχθεί πενθήμερη καραντίνα για επιδημιολογικούς λόγους από τον Ευαγγελισμό. Έλαβε εξιτήριο στις 28 Νοεμβρίου.

Ακροατήριο: Και γιατί είναι εδώ;

Εισαγγελέας: Άρα παραβιάζεται η καραντίνα

Συνήγορος Υπεράσπισης: Να σας δείξω το έγγραφο.

Εισαγγελέας: Να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτό σας το είπαν από νοσοκομείο;

Πρόεδρος: Ο Κορυδαλλός διέταξε τη μεταγωγή.

Εισαγγελέας: Από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος νομιμοποίησε τους δικηγόρος του, να αποχωρήσει από το δικαστήριο. Δημιουργείται ζήτημα ασφάλειας και υγείας. Θα ζητήσω να διερευνηθεί για ποιο λόγο ήρθε εδώ ενώ έπρεπε να τηρηθεί η καραντίνα.

Δικηγόρος Υπεράσπισης: Επιθυμία του κατηγορουμένου είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία

Δεύτερη Δικηγόρος Υπεράσπισης: Να γίνει σεβαστό το δικαίωνα του κατηγορουμένου, να διακόψουμε για Παρασκευή.

Πρόεδρος: Να αποχωρήσει ο κατηγορούμενος να γίνει επικοινωνία με Κορυδαλλό, διατάσσεται η πρόοδος της δίκης

Κατόπιν αυτών η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων χωρίς την παρουσία του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης, καθώς διατάχθηκε η αποχώρηση του από τη δικαστική αίθουσα/ Βέβαια τώρα εκπροσωπείται νόμιμα από τους δικηγόρους του στο ακροατήριο.