Φτιάχνουν "ταμείο" για το μεγάλο χτύπημα! Ταυτοποιήθηκε ο ένας δράστης της ληστείας στην Τράπεζα Πειραιώς σήμερα το μεσημέρι. Το τατουάζ που τον "κάρφωσε" και οι σχέσεις του με γνωστό τρομοκράτη.


Του Άρη Σπίνου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τη ταυτότητα των δραστών της ληστείας σε τραπεζικό κατάστημα επί της οδού Μητροπόλεως σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Συμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες ο ένας είναι γνώριμος των αρχών και κατά το παρελθόν συμμετείχε σε ομάδες αντιεξουσιαστών , έχοντας συνεργαστεί και με καταδικασθέντα σε πολυετή κάθειρξη τρομοκράτη.

Ο εν λόγω ύποπτος είχε παραβιάσει άδεια από φυλακές. Συνεργός του εξετάζεται αν είναι ποινικός που είχε γνωρίσει στις φυλακές. Το ίδιο δίδυμο ληστών έχει πραγματοποιήσει και άλλες τρεις ληστρικές επιθέσεις σε τράπεζες στο Κουκάκι, στη Ν. Ιωνία και αλλού.

Σημειώνεται ότι διαγωνίως απέναντι, σε απόσταση 20 μέτρων, στη διασταύρωση των οδών Μητροπόλεως και Καπνικαρέας είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2014 μετά από ανθρωποκυνηγητό ο Νίκος Μαζιώτης του Επαναστατικού Αγώνα. Ο σημερινός ύποπτος φαίνεται ότι διέφυγε από τα στενά της Πλάκας , όπως άλλωστε και ο συνεργός του. Όμως κατά τις ίδιες πηγές τα χαρακτηριστικά τους έχουν καταγραφεί από κάμερες ενώ χρησιμοποίησαν μετρό ή ηλεκτρικό.

. Αδιαφόρησαν για το γεγονός ότι στην πλατεία Συντάγματος, και γύρω από αυτή, υπάρχουν δεκάδες αστυνομικοί πολλών υπηρεσιών και λήστεψαν ένα υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως.



Οι υπεύθυνοι της τράπεζας ενημέρωσαν την αστυνομία και ξεκίνησαν αναζητήσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι αυτή την ώρα. Σημειώνεται δε ότι το σύστημα ασφαλείας της τράπεζας δεν ενεργοποιήθηκε από τους υπαλλήλους από φόβο μήπως ο εγκλωβισμός των ληστών μέσα στο κατάστημα τους εξαγριώσει και ανοίξουν πυρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας δράστης είχε χαρακτηριστικό τατουάζ στο πόδι, ενώ και οι δύο φορούσαν βερμούδα και κοντομάνικο.