"Vertigo" στην κυβέρνηση από τους δεκάδες χιλιάδες που διαδήλωσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού! Τόνοι χημικών και ανελέητο ξύλο, με εντολή Μαξίμου, σε όσους πολίτες συμμετείχαν.


Του Άρη Σπίνου

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στην κυβέρνηση, αλλά και στο σύνολο των κομμάτων εξουσίας, το υψηλό ποσοστό πολιτών που αντιτίθενται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, και ενώ οι αρχές σκοπεύουν να τον επιβάλλουν σε διάφορους νευραλγικούς ή μη κλάδους του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέρα.

Η αντίθεση αυτή στο μέτρο εκφράστηκε για ακόμη μια φορά χθες, Κυριακής 29/8, με ογκώδη συλλαλητήρια δεκάδων χιλιάδων πολιτών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στην πρωτεύουσα, στο συλλαλητήριο που σημαδεύτηκε από εκτεταμένα επεισόδια, συμμετείχαν σύμφωνα με υπολογισμούς περίπου 50.000 πολίτες και υγειονομικοί. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε βίντεο από τη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη:

Κι ενώ οι εμβολιασμοί δεν φαίνεται να αυξάνονται με τον ρυθμό που θα ήθελε η κυβέρνηση, καθώς «για να χτιστεί το τείχος ανοσίας πρέπει να εμβολιαστούν άλλο 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας», οι αρχές ετοιμάζονται για ρήξη με συγκεκριμένες ομάδες που αρνούνται τον υποχρεωτικών εμβολιασμών. Από την 1η Σεπτεμβρίου, επέρχεται η αναστολή εργασίας σε όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, τόσο στις δημόσιες όσο και στις ιδιωτικές δομές, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να διαμηνύει ότι νόμος θα τηρηθεί στο «ακέραιο». Παράλληλα, θα υπάρξει επιστροφή του μισθού, που έχει προκαταβληθεί στα τέλη Αυγούστου περί τις 10 Σεπτεμβρίου.

Υψηλό φυσικά είναι και το πολιτικό κόστος και στο Μαξίμου αναζητούνται οι κατάλληλοι χειρισμοί, ώστε και να επιτευχθεί ο στόχος που θέτουν οι αρμόδιες επιτροπές, αλλά και να μην υπάρξουν σοβαρές απώλειες στα ποσοστά όσων δηλώνουν τη στήριξή τους στη Νέα Δημοκρατία. Πολύ άσχημη εντύπωση δημιούργησε και το γεγονός ότι η αστυνομία έριξε τόνους χημικών προκειμένου να διαλύσει τις συγκεντρώσεις, χτύπησε στο "ψαχνό" και έκανε συλλήψεις.