Ο ανελέητος δικαστικός πόλεμος του "μπετατζή" Μπόμπολα και του εφοπλιστή Βενιάμη. "Είσαι απατεώνας και παριστάνεις τον φιλάνθρωπο" λέει ο πρώην καναλάρχης. Οι κατασχέσεις, τα δάνεια, οι δικηγόροι που ψάχνουν περιουσία στο εξωτερικό για να κατασχέσουν και τα 39.000.000 δολάρια που έγιναν "καπνός"!


Του Άρη Σπίνου

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με μήνυση για "απάτη" και αγωγή διεκδίκησης εκατομμυρίων, δείχνουν ως μονόδρομο νομικές πηγές, στην αντιδικία που έχει προκύψει μεταξύ δύο τεράστιων επιχειρηματικών ομίλων, που έχουν στην κεφαλή τους, τον Γιώργο Μπόμπολα και τον Θεόδωρο Βενιάμη. Σκληρές εκφράσεις σε επίσημα δικόγραφα.

Όπως περιγράφει στο εξώδικο που δημοσιεύει το edolio5  ο επιχειρηματίας Γ. Μπόμπολας, η συμφωνία έκλεισε το 2007, όταν πείστηκε από τον κ. Βενιάμη για ναυπήγηση και εκμετάλλευση (από 50% έκαστος) -αρχικά- 4 πλοίων ξηρού φορτίου, με τον όρο ότι τη διαχείριση θα έχει η εταιρεία του εφοπλιστή: "Δυστυχώς, αυτό που μου απέκρυψες επιμελώς, ήταν ότι το εν λόγω εγχείρημα είχε σχεδιαστεί εξαρχής έτσι ώστε να είναι μεν ιδιαίτερα επωφελές αλλά αποκλειστικά και μόνο για εσένα, ενώ για εμένα θα συνεπαγόταν μόνο έξοδα και ζημία…", αναφέρεται στο εξώδικο.

Σύμφωνα με την πλευρά Μπόμπολα, μετά την παράδοση των πλοίων και την έναρξη εκμετάλλευσης την περίοδο 2010-2016, εμφανίζονταν μόνο ζημίες και καλούνταν να συνεισφέρει περισσότερα χρήματα: "Εσύ με διαβεβαίωνες ότι όχι μόνο θα μου επιστρέφονταν τα χρήματα, αλλά ότι θα προέκυπταν και κέρδη προς διανομή, πλην όμως οι διαβεβαιώσεις σου διαψεύστηκαν πλήρως, αφού το 2016 πουλήθηκαν τα 4 πλοία έναντι τιμήματος που χρησιμοποιήθηκε εξ ολοκλήρου για τη μερική αποπληρωμή τραπεζικού δανείου, χωρίς να εισπράξω ούτε ένα δολάριο".


Όπως αναφέρει ο επιχειρηματίας, πείστηκε να συμμετάσχει ως επενδυτής σε δεύτερο εγχείρημα, αγοράς και εκμετάλλευσης άλλων δύο πλοίων. Όμως και πάλι, όπως λέει "μέχρι το έτος 2018 δεν είχα εισπράξει ούτε ένα δολάριο από την εκμετάλλευση των ως άνω πλοίων, αναγκάστηκα να σου πουλήσω τις μετοχές μου στις πλοιοκτήτριες εταιρείες, έναντι 3 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δύο ιδιωτικά συμφωνητικά που υπογράψαμε την 18.09.2018".
Εκατομμύρια

Ο Μπόμπολας αναφέρει πως "προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι το 100% των χρημάτων που διέθεσα για τα ως άνω επιχειρηματικά "εγχειρήματα" κατέληξε σε μόλις 5 έτη στις δικές σου εταιρείες υπό τον μανδύα των αμοιβών διαχείρισης, προμηθειών κ.λπ. χρεώσεων, χωρίς να είναι γνωστό αν αντίστοιχα εσύ από την πλευρά σου συνεισέφερες ισόποσα ως όφειλες, δεδομένου μάλιστα ότι το κόστος ναυπήγησης των ως άνω πλοίων χρηματοδοτήθηκε με τραπεζικά δάνεια… Εκ της ως άνω καταστροφικής δι’ εμέ διαχείρισής σου προκύπτει ότι με ζημίωσες τουλάχιστον κατά το ποσό των 38.846.250 δολαρίων".

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 ο Μπόμπολας μέσω δικηγόρων ψάχνει ανά τον κόσμο να βρει περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στον εφοπλιστή Θεόδωρο Βενιάμη για να ασκήσει ένδικα μέσα κατάσχεσης.

Το edolio5 επικοινώνησε με την εταιρεία του Θεοδώρου Βενιάμη προκειμένου να καταγράψουμε την θέση του αλλά μας ενημερώσουν ότι δεν επιθυμούν να κάνουν καμία δημόσια δήλωση.