Προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο! Καταγγελίες για πλαστογραφίες και υπεξαιρέσεις απόρρητων εγγράφων... για μια "γαλάζια" έδρα στον Πειραιά! Στα άκρα ο πόλεμος της δικηγόρου Ζωής Ρούσου κατά του βουλευτή Νίκου Μανωλάκου. Το εξώδικο στο Μαξίμου που καταγγέλει 2 στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού για την "εκλογική λαθροχειρία".


Του Άρη Σπίνου

Τα όσα καταγγέλει η δικηγόρος Ζωή Ρούσου δεν μπορεί να τα πιστέψει ανθρώπινος νους. Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσέφυγε η πρώτη αναπληρωματική βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Πειραιά, Ζωή Ρούσσου, κατά της απόφασης του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (Δεκέμβριος 2020), με την οποία απέρριψε την ένστασή της κατά της εκλογιμότητας του συνυποψηφίου της βουλευτή, Νίκου Μανωλάκου.

Η Ζωή Ρούσσου είχε υποστηρίξει ότι ο Νίκος Μανωλάκος είχε κώλυμα εκλογιμότητας, καθότι δεν είχαν παρέλθει 18 μήνες από την ημερομηνία που αποστρατεύθηκε ως αντιστράτηγος-διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) που είχε στην αρμοδιότητά του νησιά της Α’ Πειραιά (Αντικύθηρα, Φαλκονέρα, Άγιος Γεώργιος, κ.ά.). Το ΑΕΔ ωστόσο απέρριψε την ένστασή της βασιζόμενο σε στρατιωτικές βεβαιώσεις που προσκόμισε ο Νίκος Μανωλάκος και ανέφεραν ότι τα νησιά αυτά ανήκουν στην αρμοδιότητα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) και όχι στην ΑΣΔΕΝ.

Η ΑΣΔΥΣ, όμως, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπάγεται στα Σώματα του Στρατού Ξηράς και παρέχει μόνον υποστήριξη διοικητικής ή λογιστικής μορφής σε όλους τους σχηματισμούς, ενώ αντίθετα η ΑΣΔΕΝ υπάγεται στα όπλα του Στρατού Ξηράς, με κύρια αποστολή της τη διεξαγωγή του αγώνα ή την άμεση συμμετοχή σε αυτόν δηλαδή πολεμικές ενέργειες.

Για τον δίκαιο των ισχυρισμών της, η Ζωή Ρούσσου επικαλείται και τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για αρμοδιότητα της ΑΣΔΕΝ εντός των Αντικυθήρων, αλλά και της πρώην υφυπουργού, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, για την αρμοδιότητα της ΑΣΔΕΝ εντός ΝΑΤΟ.
Ψεύτικος χάρτης;

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΑΕΔ, ο Νίκος Μανωλάκος προσκόμισε ένα χάρτη της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού που φέρεται να απεικόνιζε τα όρια μεταξύ ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ. Η ΓΥΣ, ωστόσο, αρνείται ότι έχει χορηγήσει χάρτη με όρια καθώς δεν διαθέτει τέτοια στοιχεία ούτε έχει την αποτύπωση της διάκρισης των χώρων ευθύνης των δύο αυτών στρατιωτικών σχηματισμών!

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο γεγονός είναι, ότι η αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΕΘΑ, απαντώντας σε αίτημα της Ζωής Ρούσσου για χορήγηση εγγράφου που απεστάλη στο ΑΕΔ, ανέφερε: «μετά από πρόχειρη έρευνα δεν κατέστη δυνατή η εύρεση του παραπάνω εγγράφου…»! Αρνητική απάντηση για τη χορήγηση εγγράφων έλαβε και από την Πρόεδρο του ΑΕΔ και Πρόεδρο του ΣτΕ, Ειρήνη Σαρπ, η οποία αναφέρει ότι «…μετά την έκδοση αποφάσεως, δεν χορηγούνται από το Δικαστήριο στοιχεία του φακέλου αφού η δίκη έχει τελειώσει και ο φάκελος αρχειοθετείται, με όσα στοιχεία παραμένουν σε αυτόν».
Η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Στην προσφυγή της ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία κατατέθηκε πριν από λίγες μέρες, η Ζωή Ρούσσου υποστηρίζει έχουν διαπραχθεί σωρεία αδικημάτων προκειμένου να καλυφθούν παρανομίες σε βαθμό κακουργήματος. Το edolio5 είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης και Γρηγόρης Δημητριάδης γνωρίζουν "λεπτομέρειες" που έγιναν προκειμένου να μην κερδηθεί η έδρα από την νεαρή δικηγόρο αλλά για λόγους κομματικών ισορροπιών την "έσφαξαν στο γόνατο" προς χάρη μεγαλοπαράγοντα επιχειρηματία του Πειραιά. Όπως μαθαίνουμε δεν αποκλείεται με την υπόθεση αυτή να ασχοληθεί και η ποινική δικαιοσύνη αφού όσα περιγράφονται στην αναφορά - προσφυγή στο ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο κάθε παράγραφος αυτής είναι και ένα περιγραφόμενο κακούργημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δικηγόρος Ζωή Ρούσου απέστειλε και εξώδικο στον Πρωθυπουργό όπου κατονόμασε τους 2 συνεργάτες του και τον ρόλο που είχαν στον πόλεμο σε βάρος της με γνώση των παράνομων πράξεων που έγιναν. Είναι βέβαιο ότι η υπόθεση αυτή θα έχει συνέχεια.