Τζεφέρης Πέτρος - Χρυσοχοΐδης Μιχάλης - Βασίλης Πλιώτας! Ένας ικανός στρατηγός, ένας άξιος εισαγγελέας και... ένας ανίκανος υπουργός! Μελέτη με 500 ονόματα των νονών του οργανωμένου εγκλήματος παρέδωσε η ασφάλεια στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.


Του Άρη Σπίνου

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ανικανότητα των ηγετικών προσόντων που μπορούν να εμπνεύσουν την ΕΛ.ΑΣ. από έναν υπουργό ανύπαρκτο, κρύβεται πίσω από τα γαλόνια έμπειρων αξιωματικών που "πνίγονται" στην ασάφεια των εντολών από την πολιτική ηγεσία. 

Την ώρα που το Οργανωμένο Έγκλημα στη χώρα μας «καλπάζει», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, έναν ικανό, έμπειρο και άξιο αξιωματικό, συναντήθηκαν με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Β. Πλιώτα και του ζήτησαν η δικαιοσύνη να «ανοίξει» το βήμα της, κυρίως σε υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος. Είναι προφανές ότι η συνάντηση αυτή δεν είχε κανένα νόημα και έγινε μόνο και μόνο για να βγάλει από πάνω του τις ευθύνες ο Χρυσοχοΐδης και να τις φορτώσει στην δικαιοσύνη. Προφανώς ξέχασε τις δεκάδες περιπτώσεις βομβιστικών ενεργειών σε βάρος δικαστικών για την ετυμηγορία τους. Επίσης ξέχασε  και το "σουρωτήρι" γραφείου υπουργού όταν έφτασε σε δέμα μια βόμβα που έκανε κομμάτια τον υπασπιστή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα περιέχονται και συγκεκριμένα στοιχεία με περιγραφή 500 και πλέον ονομάτων για την κατάσταση του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα μας και γίνεται ξεκάθαρη η ανάγκη για πιο συστηματική έρευνα και ακόμα καλύτερη συνεργασία μεταξύ αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών.

Ωστόσο η εξιχνίαση υποθέσεων του λεγόμενου οργανωμένου εγκλήματος κινείται σε πολύ χαμηλά ποσοστά και η όποια αργοπορία των δικαστικών αρχών δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένα από τα λεγόμενα «συμβόλαια θανάτου» των τελευταίων ετών, που ξεπερνάει τα 30 δεν έχει εξιχνιαστεί και ο κατάλογος με τα θύματα ολοένα και μεγαλώνει.