Το "χρυσό" κόλπο που... απέτυχε! Το ποινικό παρελθόν και ο βίος και η πολιτεία του Βασίλη Γκουρούση. "Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι αυτός είναι ο εγκέφαλος, της ληστείας στις θυρίδες" είπε στο edolio5 αξιωματικός της ασφάλειας. Ο γάμος με την Καμπουρέλη, τα 3 παιδιά, ο παιδότοπος, η σχολή χορού και η ληστεία στο σπίτι τους με βαριοπούλα.


edolio5 team

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει εδώ και λίγες ώρες η είδηση ότι ο σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη, Βασίλης Γκουρούσης συνελήφθη για τη διάπραξη των τεσσάρων διαρρήξεων και μίας απόπειρας διάρρηξης σε θυρίδες τράπεζας στο Χαλάνδρι, που διαπιστώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών και ανάλυσης των συλλεχθέντων ερευνητικών δεδομένων, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη συνδυαστική μελέτη του βιντεοληπτικού υλικού, της επισκεψιμότητας της τράπεζας, του είδους και του περιεχομένου των διερρηγμένων θυρίδων και του πιθανού χρόνου διάπραξης των κλοπών και προχώρησαν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του επιχειρηματία.

Ο Βασίλης Γκουρούσης είναι 58 ετών, είναι θεατρικός παραγωγός και παράλληλα είναι ιδιοκτήτης καφέ, σχολής χορού και παιδότοπου.



O γάμος με την Τέτα Καμπουρέλη

Ο 58χρονος είναι γνωστός στην κοσμική Αθήνα μέσω της συζύγου του, γνωστής αισθητικού και τηλεοπτικής περσόνας Τέτας Καμπουρέλη.

Όταν γνώρισε την Τέτα Καμπουρέλη ήταν 17 ετών και εκείνη 14. Έμεναν και οι δύο στην Καισαριανή και πήγαιναν στο ίδιο σχολείο.

Η πρόταση γάμου δεν άργησε να έρθει, ενώ έχουν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά τον Παναγιώτη, τον Χρήστο και τον Αλέξη, οι οποίοι σήμερα είναι 25, 29 και 30 χρόνων.



Τα πρώτα χρόνια του έγγαμου βίου η Τέτα τα πέρασε δουλεύοντας νυχθημερόν στην πατρογονική οικία της με την φήμη της να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. Από την άλλη, ο Βασίλης Γκουρούσης ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις ανοίγοντας το δικό τους καφέ, έναν παιδότοπο, μια σχολή χορού αλλά και αναλαμβάνοντας τα τελευταία χρόνια χρέη θεατρικού παραγωγού.



Όταν το 2014 συμμετείχε στο τηλεοπτικό show «Just the 2 of Us», η Τέτα Καμπουρέλη είχε εξομολογηθεί και την κρίση που πέρασε ο γάμος τους λόγω των αυξημένων επαγγελματικών της υποχρεώσεων.

«Ο γάμος μας πέρασε κρίση, γιατί δούλευα πολλές ώρες, υπήρχαν θέματα με τα παιδιά, ό,τι συμβαίνει δηλαδή σε κάθε οικογένεια. Το “Just” μας ανανέωσε και τώρα ο άνδρας μου δεν φεύγει δευτερόλεπτο από δίπλα μου. Δεν περίμενα πως θα ήμουν αγχωμένη και όταν ο Βασίλης με έβλεπε να στρεσάρομαι, προσπαθούσε να με καθησυχάσει. Δεν ζηλεύει καθόλου, ίσα ίσα με προστατεύει και δεν θέλει να χάσω τον αυθορμητισμό που έχω», είχε δηλώσει.

Μεγάλη αδυναμία της Τέτας Καμπουρέλη είναι τα εγγόνια της. Η ίδια, αν και δεν ανταποκρίνεται στο πρότυπο του ρόλου της γοαγιάς εμφανισιακά, νιώθει υπέροχα με αυτήν της την ιδιότητα: «Μπορώ να πω ότι είμαι μια παραδοσιακή γιαγιά!», είχε πει πριν μερικά χρόνια.



Η ληστεία στο σπίτι τους

Πέντε χρόνια πριν το ζευγάρι έμελλε να βιώσει μια νύχτα τρόμου, μέσα στην κατοικία που μένουν μόνιμα τα τελυταία χρόνια, στην Βάρη. Ήταν 8:20 το βράδυ Μεγάλης Παρασκευής όταν τρεις κουκουλοφόροι ληστές παραβίασαν ένα από τα παράθυρα της μονοκατοικίας και εισέβαλαν σπίτι.

Οι ληστές πήγαν κατευθείαν στην κρεβατοκάμαρα σαν να γνώριζαν τους χώρους του σπιτιού. Βρήκαν το μικρό χρηματοκιβώτιο και με βαριοπούλα το ξήλωσαν, το πήραν και κλείδωσαν το ζευγάρι στο δωμάτιο.

Ο Γκουρούσης έσπασε την πόρτα και πάλεψε με τον έναν από τους ληστές, κάποιος όμως από αυτούς τον χτύπησε με μεταλλικό αντικείμενο στο πίσω μέρος του κεφαλιού με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Το ποινικό παρελθόν του Βασίλη Γκουρούση:

Στις 5 Μαρτίου 1980 είχε συλληφθεί μαζί με τρία ακόμη άτομα για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία,
Στις 9 Φεβρουαρίου 1981 για παράβαση του ΚΟΚ,
Στις 29-6-1999 του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του σε ανακριτή οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα για τα αδικήματα της “πλαστογραφίας, κλοπών και απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια”,
Στις 17 Ιανουαρίου 2006 είχε συλληφθεί για παράβαση του Νόμου περί Παιγνίων,
Στις 27 Μαϊου 2008 είχε συλληφθεί και πάλι για παράβαση του Νόμου περί Παιγνίων,
Στις 6 Φεβρουαρίου 2013 συνελήφθη από το ΤΑ Χαλανδρίου καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση 15 μηνών για θέματα εισφορών,
Στις 7 Απριλίου 2016 είχε υποβληθεί σε βάρος του μήνυση από ιδιώτη για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας,
Στις 24 Απριλίου 2016 του επιβλήθηκαν μετά την απολογία του στον ανακριτή και πάλι περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο ΑΤ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς κατηγορήθηκε για κακουργηματική υπεξαίρεση, ενώ στις 27 Φεβρουαρίου 2018 συνελήφθη εκ νέου ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης!