Ανίκανη η δημοτική αρχή Αλίμου! Χιλιάδες κόσμος κατέκλεισε σήμερα την Πλαζ Αλίμου αλλά... η δημοτική αστυνομία μαζί με τον δήμαρχο ήταν απόντες.


Του Άρη Σπίνου

Τα φαινόμενα μιας ανύπαρκτης δημοτικής αρχής αυτή την κατάληξη έχουν. Έντονα φαινόμενα συνωστισμού παρατηρήθηκαν στη δημοτική πλαζ Αλίμου το μεσημέρι του Σαββάτου, στις 15:30 περίπου, παρά τα μέτρα του lockdown που είναι σε ισχύ στην Ελλάδα.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία που έστειλαν στο edolio5, πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στην παραλία, αψηφώντας τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19. Μάλιστα, εκτός από τον γενικότερο μεγάλο αριθμό ανθρώπων που βρέθηκαν στην παραλία το Σάββατο, υπήρξαν και παρέες πολλών ατόμων, κάτι που είναι αντίθετο στις συστάσεις των ειδικών και στους κανόνες για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει πουθενά παρουσία της δημοτικής αστυνομίας, ούτε φυσικά του δημάρχου με τις κόκκινες κάλτσες  για τους απαιτούμενους ελέγχους τήρησης των μέτρων, παρά την έντονη κινητικότητα.

Οι εικόνες αυτές καταγράφονται σε μία περίοδο με τα νούμερα σε ανακοινώσεις θανάτων και διασωληνώσεων ασθενών εξαιτίας του ιού να είναι καθημερινά σε υψηλά επίπεδα.