Το USB που μιλάει! Ο Δασάρχης που πήρε 2.000.000 ευρώ και δεν έκατσε ποτέ στο εδώλιο! Ο Ρέστης με τα 10 χρόνια κάθειρξη και τα δασικά οικόπεδα 300 στρεμμάτων που θα γινόντουσαν Mall!


Του Άρη Σπίνου 

Λίγο πολύ η ιστορία είναι γνωστή. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης με αναστολή στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και σε τέσσερις ακόμη συγκατηγορουμένους του, για την υπόθεση καταπάτησης 300 στρεμμάτων δημόσιας δασικής έκτασης που είχε αποκαλυφθεί κατά την εισαγγελική έρευνα για το αποκαλούμενο «παραδικαστικό Νο 2».

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στον Ρέστη, στον οποίο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό ειλικρινούς μεταμέλειας, ήταν οκτώ έτη για καθεμία από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ποινές που τελικά συγχωνεύτηκαν σε 10ετή κάθειρξη.

Για την υπόθεση βρέθηκαν στο εδώλιο συνολικά 17 κατηγορούμενοι υπόλογοι για καταπάτηση 300 στρεμμάτων δασικής έκτασης στη Β' Ζώνη Υμηττού, στο Κορωπί. Ανάμεσά τους, ο συμβολαιογράφος που συνέταξε τα συμβόλαια, η γυναίκα που πούλησε την επίμαχη έκταση και ο πολιτικός μηχανικός που υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης με αναστολή.

Το δικαστήριο αθώωσε τους υπόλοιπους 12 κατηγορούμενους.

Στη δικογραφία για την υπόθεση αναφέρεται πως ο εφοπλιστής έγινε κύριος της επίμαχης έκτασης με ψευδή έγγραφα που φαίνεται να στόχευαν να πείσουν τον υποθηκοφύλακα Κορωπίου, ο οποίος δεν είχε προχωρήσει στην εγγραφή της καθώς δεν υπήρχε βεβαίωση του δασαρχείου γι' αυτήν.

Ο Ρέστης έχει υποστηρίξει ενώπιον της Δικαιοσύνης πως με την επίμαχη μεταβίβαση ουσιαστικά έπεσε θύμα πρώην στενών συνεργατών του που είχαν την διαχείριση εταιρειών του και του έστησαν παγίδα. Όλα αυτά έγιναν στο πρωτόδικο δικαστήριο για το οποίο αναμένετε ο προσδιορισμός της έφεσης που όπως πληροφορούμαστε θα ακουστούν ηχητικά ντοκουμέντα που θα συγκλονίσουν. Ένα από αυτά είναι ο διάλογος καταδικασθέντος με π. δασάρχη, από τον οποίο διάλογο  προκύπτει ότι ο προστάτης των δασών θα έπαιρνε και τελικά πήρε 2.000.000 ευρώ για να μεσολαβήσει ώστε να τακτοποιηθούν οι σχετικές υπογραφές στα απαραίτητα έγγραφα. Ο π. δασάρχης με έντονη δραστηριότητα στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μέχρι σήμερα κατηγορούμενος. Ο διάλογος που ακούγετε μεταξύ του ήδη καταδικασθέντα πρωτοδίκως για αυτή την υπόθεση... πιο ξεκάθαρος δεν γίνεται. Η συνέχεια αναμένετε συγκλονιστική.