Μόνο στο edolio5!Δεν θα διώξουν την Τουλουπάκη από επικεφαλή στην εισαγγελία διαφθοράς.Θα οριστεί αναπληρωτής εισαγγελέας αλλά θα τον εποπτεύει η ίδια!

Στον Άρειο Πάγο διαβιβάζει ο Τσιάρας το ερώτημα για να τεθεί σε προσωρινή  αργία η Τουλουπάκη | Αγώνας της ΚρήτηςΑγώνας της Κρήτης

Του Άρη Σπίνου 

Τελικά κατάφερε να διασωθεί!Η  προσπάθεια διάσωσης της Ελένης Τουλουπάκη που επιχειρήθηκε από πολιτικούς,δικαστικούς κύκλους και επιχειρηματικούς κύκλους είχε αποτέλεσμα.
Εξαιτίας του πορίσματος του αντιεισαγγελέα Ζαχαρή η Τουλουπάκη βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός υπηρεσίας.Τελικά απεδείχθη πιο δυνατή από τους διώκτες της.

Της καταλογίζει ευθύνες για:

1) Για την κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος κατά συρροή, καθώς εν γνώσει της εξέθεσε σε δίωξη ή τιμωρία αθώους,

2) Για την κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό πλημμελήματος κατά συρροή, καθώς με περισσότερες από μία πράξεις της τέλεσε εγκλήματα τα οποία τιμωρούνται με πρόσκαιρες στερητικές της ελευθερίας ποινές,

3) Για την παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, καθώς με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντά της με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον παράνομο όφελος και να βλάψει κάποιον άλλο,

4) Για την ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, καθώς σε έγγραφα βεβαίωσε με πρόθεση ψευδώς περιστατικά που μπορεί να είχαν έννομες συνέπειες σε συγκεκριμένα πρόσωπα,

5) Για την παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, και

6) Για την παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς γνωστοποίησε σε τρίτους απόρρητα στοιχεία και παράλληλα ανακοίνωσε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σε μη δικαιούμενα πρόσωπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από το πόρισμα Ζαχαρή υπήρχαν δεκάδες καταγγελίες και αυταπόδεικτες πειθαρχικές παραβάσεις της κας Ελ. Τουλουπάκη για τις οποίες, παρά το γεγονός ότι τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρας όσο και οι αρμόδιοι εισαγγελείς ΑΠ είχαν ενημερωθεί, ουδέποτε προχώρησαν σε έρευνα για τον καταλογισμό ευθυνών εις βάρος της.

Μετά όμως την ποινική δίωξη εις βάρος της Ελ. Τουλουπάκη, λόγω του πορίσματος Ζαχαρή, αναμενόταν ότι θα προχωρούσε η διαδικασία με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης να τεθεί σε προσωρινή αργία η εισαγγελέας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Δηλαδή, ο κ. Τσιάρας με πρότασή του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, θα ζητούσε να τεθεί σε προσωρινή αργία η κα Τουλουπάκη.

Το «Ε5» αποκαλύπτει σήμερα ότι ουδέποτε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας απέστειλε προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο πρόταση για να τεθεί σε προσωρινή αργία η εισαγγελέας Διαφθοράς κα Ελένη Τουλουπάκη ούτε θα το στείλει ποτέ!

Το έγγραφο που έχει  αποστείλει αφορά μόνο την εντολή να επιλεγεί αναπληρωτής προϊστάμενος της Εισαγγελίας Διαφθοράς –σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της νέας επόπτριας της Εισαγγελίας Διαφθοράς κας Γεωργίας Αδειλίνη–, και όχι να τεθεί σε αργία η κα Τουλουπάκη.