Όλη η μήνυση!Ο κοσμηματοπώλης Φώτσαλης καταγγέλλει ότι ιερέας από την Μάνη του πούλησε "μαϊμού" διαμάντια-Η εμπλοκή του μητροπολίτη Χρυσόστομου και ο ενεχυροδανειστής-Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος του Ιερέα Γιάννης Γλύκας.


Του Άρη Σπίνου 

Μια υπόθεση με πολλά ερωτηματικά!Ιερέας προσέγγισε ιδιοκτήτη εργαστηρίου αργυροχρυσοχοϊας στην Νίκαια Αττικής προκειμένου να του πουλήσει διαμάντια της Μητρόπολης Μάνης  όπου έχει χειροτονηθεί, τα οποία όμως - όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων - ήταν ψεύτικα.Αυτά ισχυρίζεται ο Κοσμηματοπώλης.Πρόκειται για αντίγραφα, τόσο υψηλής ακρίβειας και εξαιρετικής ποιότητας που κατάφεραν να ξεγελάσουν ακόμη και τον επαγγελματία κοσμηματοπώλη. Το γεγονός μάλιστα αυτό, δηλαδή η εξαιρετική ποιότητα των αντιγράφων, ωθεί τον ιδιοκτήτη, στην σκέψη ότι πίσω από τον ιερέα κρύβεται ένα ολόκληρο κύκλωμα που κατασκευάζει και ρίχνει στην αγορά ψεύτικα πετράδια εξαπατώντας τα θύματα τους.

Ο ιερέας Μ.Δ. που ιερουργεί στην περιοχή της Μάνης  επισκέφτηκε το συγκεκριμένο κοσμηματοπωλείο του Παναγιώτη Φώτσαλη στην οδό Ανωγείων 79  στην Νίκαια, στις 8/Αυγούστου και κατάφερε πλασάροντας τα ψεύτικα διαμάντια να αποκομίσει από τον ιδιοκτήτη μεγάλο χρηματικό ποσό, πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ μετά τη συναλλαγή και την έξοδό του από το κατάστημα εξαφανίστηκε όπως ήταν φυσικό, από προσώπου γης.

Για να κάνει πιο αξιόπιστη την ιστορία του ώστε να πουλήσει τις πέτρες ο κληρικός ισχυρίστηκε ότι τα «διαμάντια» προέρχονταν από την περιουσία της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης η οποία βρίσκεται τάχα μου σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και αναγκάζεται να τις ρευστοποιήσει.

Ο ιδιοκτήτης που πράγματι έπεσε στην παγίδα και πλήρωσε για τα ψεύτικα διαμάντια δεν αντιλήφθηκε αμέσως την απάτη. Πληροφορήθηκε εκ των υστέρων τα καθέκαστα από το γεμολογικό εργαστήριο όπου τα έστειλε για έκδοση πιστοποιητικού. Εκεί, ο ειδικός εκτιμητής εξέφρασε το θαυμασμό του όχι για τις πολύτιμες πέτρες αλλά για την πιστότητα των αντιγράφων, τόσο που, μεταξύ αστείου και σοβαρού ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να του δωρίσει ένα από αυτά.

Η συνέχεια της ιστορίας, γράφτηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου ο ιδιοκτήτης υπέβαλε μήνυση κατά του ιερέα. Ο κοσμηματοπώλης Φώτσαλης στην μήνυση του ισχυρίζεται ότι αντελήφθη ότι ο ιερέας από τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες αλλά και από επίσκεψη που έκαναν στο κατάστημα του συνεργάστηκε για την απάτη αυτή τουλάχιστον με άλλα 2 άτομα,χωρίς όμως να αναφέρει τα ονόματα τους .Ισχυρίζεται ακόμη ότι επικοινώνησε μαζί του το γραφείο του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομου και τον διαβεβαίωσε ότι σε 4-5 μέρες θα επιστραφούν τα χρήματα και για τον λόγο αυτό τους επέστρεψε τα "διαμάντια".Ο Κοσμηματοπώλης Φώτσαλης ισχυρίζεται ακόμα ότι λίγες μέρες αργότερα ο δεσπότης του τηλεφώνησε ξανά για να του δώσει λίγες μέρες παράταση προκειμένου να επιλυθεί ενδοεκκλησιαστικά το θέμα.Το edolio5 επικοινώνησε με την μητρόπολη Μάνης η οποία αρνήθηκε αυτούς του ισχυρισμούς και όπως μας είπαν έχει θέσει ήδη από της 19/8 σε αργία τον ιερέα Μ.Δ.Ο ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας που ανέλαβε υπερασπιστής του Ιερέα ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για μια αστική υπόθεση που της έχουν βάλει "φανταστικά πρόσωπα" προκειμένου για λόγους τακτικής να υπερασπίσουν τους ισχυρισμούς τους.Σε κάθε περίπτωση,όπως είπε,ο ιερέας είναι διατεθειμένος να επιλυθεί με κάθε τρόπο αυτή η παρεξήγηση.