Υπόθεση Ριχάρδος! Μια ξεχασμένη δικογραφία που έχει χαθεί 2 χρόνια ανάμεσα σε... 10 υπηρεσίες! 63 κατηγορούμενοι όλοι ελεύθεροι και ωραίοι!


Του Άρη Σπίνου 

Φτάνουν πληροφορίες στο edolio5 ότι "η υπόθεση Ριχάρδου" είναι μια ξεχασμένη δικογραφία στα συρτάρια των ανακριτών.Από το Μάρτιο του 2019 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είχε ζητήσει περαιτέρω ανάκριση για την υπόθεση των εξαγωγών χρυσού στην Τουρκία με βασικό πρωταγωνιστή τον ενεχυροδανειστή Ριχάρδο Μυλωνά, με σχετικό βούλευμα..
Οι δικαστές του Συμβουλίου κινούμενοι σε εκ διαμέτρου αντίθετη κρίση από αυτήν του αρμόδιου Εισαγγελέα Ιωάννη Πιέρρου που εισηγήθηκε την απαλλαγή των 63 εμπλεκομένων στην υπόθεση, εκτίμησαν ότι η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί περισσότερο και έτσι επιστρέφουν στον ανακριτή την δικογραφία διατάσσοντας να γίνουν συγκεκριμένες πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστικό Συμβούλιο ζητάει να γίνει περαιτέρω έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, την ΑΑΔΕ και την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και πλήρης εκτιμητικός φορολογικός έλεγχος στο σύνολο «των κατασχεθέντων, πολύτιμων αντικειμένων ως λαθρεμπορευμάτων» και ακολούθως να προσδιοριστεί αν προκύπτουν απωλεσθέντα από φόρους ποσά του Δημοσίου. Όλη αυτή η διαδικασία αποτελεί όπως φαίνεται μια δικαιολογία πρώτης τάξεως για να μην ασχολείται κανείς πλέον με την υπόθεση αυτή λέγοντας ότι...καθυστερεί ο άλλος.Ακούγονται πολλά και περίεργα για τα οποία ο περιβόητος Ριχάρδος φροντίζει με την διαφήμιση που έχει αρχίσει ξανά πρωί μεσημέρι βράδυ στα κανάλια να μην αναρωτιέται κανείς για αυτόν.