Τα μπουκωμένα ΜΜΕ από τα διαφημιστικά κονδύλια της ΔΕΠΑ δεν έβγαλαν άχνα!Στο στόχαστρο εισαγγελέα τα "επενδυτικά της σχέδια" ύψους 150.000.000 ευρώ.


Του Άρη Σπίνου 

Για άλλη μια φορά η διαφήμιση έκανε το θαύμα της.Είναι γνωστό ότι η ΔΕΠΑ διαφημίζετε με 2χιλιαράκια κάθε μήνα σε ότι πετάει και κολυμπάει στον κόσμο των ΜΜΕ.Πως θα μάθουμε λοιπόν ότι στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας βρέθηκε η υλοποίηση του σχεδίου περιορισμού της συμμετοχής της ΔΕΠΑ στην ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και αύξησης της συμμετοχής της στην ΕΠΑ Αττικής, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο μνημονιακής δέσμευσης τον Ιούλιο του 2018;
Η προκαταρκτική έρευνα που ξεκίνησε μέσα στο καλοκαίρι και βρίσκεται σε εξέλιξη διερευνά ζητήματα που σχετίζονται με το τίμημα εξαγοράς από τη ΔΕΠΑ του 49% που κατείχε η Shell στην ΕΠΑ Αττικής και το τίμημα πώλησης του 51% που κατείχε στην ΕΠΑ Θεσσαλονίκης στην ΕΝΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5  έχουν κληθεί να καταθέσουν στις αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο προανακριτικής έρευνας τα μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΠΑ.

Είναι βέβαιο ότι αυτή η εισαγγελική έρευνα θα πάει πίσω τα σχέδια για την εξαγορά της.

Υπενθυμίζεται ότι το τίμημα πώλησης εξαγοράς του ποσοστού που κατείχε η Shell στην ΕΠΑ Αττικής διαμορφώθηκε στα 150 εκατ. ευρώ. Εξ αυτού τα 39 εκατ. αντιστοιχούν στην εξαγορά δραστηριότητας της εμπορίας (ΕΠΑ Αττικής) και τα 111 εκατ. στην εξαγορά της δραστηριότητας της διανομής (ΕΔΑ Αττικής).

Το 51% που κατείχε η ΔΕΠΑ στην ΕΠΑ Θεσσαλονίκης εξαγοράστηκε από την ΕΝΙ έναντι τιμήματος 57 εκατ. ευρώ.