Μόνο στο edolio5! Η δολοφονία του δικαστικού Βασίλη Αποσκίτη βγαίνει από το αρχείο!Επιστολή-φωτιά "δείχνει" εφοπλιστή ως ηθικό αυτουργό!-Η εμπλοκή Μπολέτση και των δικηγόρων Αλφαντάκη για την υπόθεση αυτή!


Δικαστήρια: Πότε αρχίζουν να λειτουργούν πλήρως τα ποινικά - Ποια ...Του Άρη Σπίνου

Ένα άγριο έγκλημα με θύμα ανώτατο δικαστικό που παραμένει ανεξιχνίαστο από τον Μάρτιο του 1981 βρίσκεται στο μικροσκόπιο της έρευνας του Αρείου Πάγου για το παραδικαστικό κύκλωμα, παίρνει νέα τροπή.Όλα προέκυψαν από μια αντιδικία που είχε ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης με τον δικηγόρο Γιώργο Αλφαντάκη που σήμερα δεν είναι στην ζωή και τον γιο του, επίσης δικηγόρο Σπ. Αλφαντάκη, σχετικά με την καταβολή μιας δικηγορικής αμοιβής μεγάλου ύψους.


Στις 23 Ιανουαρίου του 2006 ο I. Μπολέτσης κατέθεσε υπόμνημα στην 8η πταισματοδίκη Πειραιώς στο οποίο κατήγγελλε τον κ. Γιώργο Αλφαντάκη ότι ήταν ο «εντολέας» της δολοφονίας του 57χρονου συμβούλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Βασιλείου Αποσκίτη στις 27 Μαρτίου 1981. Ο δικαστικός λειτουργός βρέθηκε νεκρός, με 14 μαχαιριές στον λαιμό, στον θώρακα και στην κοιλιά, μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ξεναγόρα 8-10 στην Κυψέλη. Το διαμέρισμα είχε γίνει άνω-κάτω, ωστόσο φαίνεται ότι στόχος των δολοφόνων δεν ήταν να ληστέψουν τον Αποσκίτη, αφού στις τσέπες των ρούχων του βρέθηκαν 500.000 δρχ. (1.467 ευρώ).



Τα ρεπορτάζ της εποχής έκαναν λόγο για «ερωτικό έγκλημα με θύμα έναν μοναχικό άνθρωπο». Το θύμα ως τον Φεβρουάριο του 1980 ήταν προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Πειραιώς με τον βαθμό του εφέτη. Είχε εκδικάσει υποθέσεις ναυταπατών, σε μία από τις οποίες ­ αυτή του πλοίου «Αρκάδια» – τον νομικό χειρισμό είχε ο κ. Γ. Αλφαντάκης. Ο κ. Μπολέτσης, για να ενισχύει τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την εμπλοκή του κ. Αλφαντάκη στη δολοφονία Αποσκίτη, επικαλείται και τη μαρτυρία πλοιάρχου του Εμπορικού Ναυτικού ο οποίος φέρεται ότι γνώριζε την υπόθεση.

H αντίδραση του κ. Γ. Αλφαντάκη και του γιου του ήταν άμεση. Λίγες ημέρες μετά την κατάθεση του υπομνήματος του I. Μπολέτση οι δύο δικηγόροι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή κ. Ιωάννη Σίδερη και ζήτησαν να καταθέσουν για τη δραστηριότητα του κ. Μπολέτση, τον οποίο είχαν πελάτη τους. «Εφθασε στην εσχάτη εγκληματική εξαθλίωση να με κατηγορήσει ανεξαρτήτως βάσει ποίων πληροφοριών και ως έχοντα σχέση με τη δολοφονία του αειμνήστου, πρώην δικαστού και νομικού συμβούλου του κράτους Βασιλείου Αποσκίτη, με τον οποίο οι σχέσεις μου ήσαν άριστες» λέει ο κ. Αλφαντάκης.

Στη διάρκεια της κατάθεσής του, στις 10 Μαρτίου 2006, ο Αλφαντάκης αναφέρθηκε αναλυτικά και στις διαδικασίες πλειστηριασμών ακινήτων στις οποίες συμμετείχε ο Μπολέτσης. Όπως κατέθεσε στον Αρειο Πάγο, «ο κ. Μπολέτσης μου περιέγραψε ότι προσήρχετο σε σειρά αναγκαστικών πλειστηριασμών με μετρητά χρήματα και τραπεζικές επιταγές δήθεν για να πλειοδοτήσει εις αυτούς. Στόχος του όμως ήταν να απειλεί μόνιμα τους ανταγωνιστές του που ελάμβαναν μέρος στους αναγκαστικούς πλειστηριασμούς, με την παράνομη απειλή ότι αν δεν του κατέβαλλαν τη λεγόμενη «μίζα» ή «κολόκουρο»(!), δηλαδή σημαντικό ποσοστόν επί της αξίας του ακινήτου, θα ελάμβανε μέρος στον πλειστηριασμό, θα ανέβαζε πολύ την τιμή του ακινήτου και θα υποχρέωνε έτσι τους ανταγωνιστές του να καταβάλουν πολύ μεγαλύτερο εκπλειστηρίασμα για να αποκτήσουν το εκπλειστηριαζόμενο ακίνητο». 

Για την υπόθεση αυτή δεν υπήρξε καμία δίωξη για τον πατέρα και γιο Αλφαντάκη.Πριν λίγες εβδομάδες όμως έφτασε στην προσωπική αλληλογραφία  γνωστού αντιεισαγγελέα του Α.Π. μια νέα επιστολή 7 σελίδων που δεν έχει υπογραφή αλλά αναφέρει σημαντικές λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτή-δολοφονία δικαστικού- όπου την αποδίδει σε γνωστό εφοπλιστή!