Ξανά στο εδώλιο του εφετείου Φλώρος και Μιλιώνης -Ο αντιεισαγγελέας του Α.Π. Βασίλειος Χαλντούπης άσκησε αναίρεση στην απόφαση σκάνδαλο που μετέτρεψε την κάθειρξη 21 ετών σε...5 χρόνια φυλακή με αναστολή!


Μηλιώνης - Φλώρος: Από τη φυλακή στα μπουζούκια - Το σκάνδαλο ...Του Άρη Σπίνου 

Από το… μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου θα περάσει η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που εκδίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση Energa-Hellas Power, μειώνοντας δραματικά την πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί στον Άρη Φλώρο, από κάθειρξη 21 ετών σε φυλάκιση 5 ετών με τριετή αναστολή, με βάση τις ευεργετικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα και την αναγνώριση ελαφρυντικών.



Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Χαλντούπης άσκησε αναίρεση στο σκέλος της αθωωτικής απόφασης του επιχειρηματία για την υπεξαίρεση 151 εκατομμυρίων ευρώ από τις εταιρείες ΔΕΣΜΗΕ-ΛΑΓΗΕ και ζητά να δικαστεί εκ νέου από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το αρχικό κατηγορητήριο, η υπεξαίρεση ανερχόταν σε 236 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό αφορούσε δήμους, Δημόσιο, ΛΑΓΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ.

Όμως το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με την απόφαση του αναγνώρισε μόνο την οφειλή προς το Δημόσιο και τους δήμους, που φθάνει τα 72 εκατομμύρια ευρώ, απαίτηση που έχει ήδη ικανοποιηθεί, καθώς έχουν κατατεθεί εξ αρχής 85 εκατομμύρια στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Μετά την αναίρεση που άσκησε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ενδεχομένως να δοθούν απαντήσεις στα ζητήματα που έθεσε ο δικηγόρος του πρώην νομικού συμβούλου του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) που ήταν και θύμα απόπειρας δολοφονίας με αφορμή την υπόθεση και αν υπάρχουν εκατομμύρια ευρώ που έχουν «κάνει φτερά» και δεν διεκδικεί το Δημόσιο 

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα συζητηθεί από το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου, η αναίρεση κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για την υπόθεση Energa-Hellas Power, κρίνοντας αν θα καθίσουν εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι Άρης Φλώρος και Βασίλης Μηλιώνης.