"Πλήρωσε"τις διευκολύνσεις που ζητούσε και έκανε στον καταδικασμένο για την υπόθεση του Noor1 Αιμίλιο Κατσώνη.Δεν προήχθη σε πρόεδρο εφετών ο Γιάννης Τσιμπλάκης

Προφυλακίστηκε ο Αιμίλιος Κοτσώνης
Του Άρη Σπίνου

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ενέκρινε την προαγωγή 86 Προέδρων Εφετών, παραλείποντας τον εισηγητή του βουλεύματος του Koriopolis Γιάννη Τζιμπλάκη, ο οποίος είχε τιμωρηθεί από το εννεαμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου με πρόστιμο ίσο με τις καθαρές μηνιαίες αποδοχές του, 30 ημερών όπως αποκάλυψε η «Δίκη στο Open».


«Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάνθηκε τελεσίδικα και αμετάκλητα ότι ο κ. Τζιμπλάκης τέλεσε το πειθαρχικό παράπτωμα αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης από αμέλεια.

Στην απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου αποκαλύπτεται ότι ο κ. Τζιμπλάκης επισκέφθηκε τον ανακριτή του Koriopolis Γιώργο Καλόφωνο, με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις, για να πληροφορηθεί την πορεία της υπόθεσης, παρ' ότι εκείνη την εποχή ο ίδιος δεν είχε κανένα απολύτως δικαίωμα.

Στη σχετική απόφαση επισημαίνεται ότι ο κ. Τζιμπλάκης επικοινωνούσε με τον κ. Κοτσώνη για να παρακολουθεί προσωπική του φορολογική υπόθεση.

Η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου θεωρεί αξιοπερίεργο και συγχρόνως επιβαρυντικό για τον κ. Τζιμπλάκη το γεγονός ότι δεν εξέφρασε κανέναν ενδοιασμό ούτε ζήτησε την εξαίρεσή του όταν κλήθηκε από την πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών Ισιδώρα Πόγκα, η οποία του διάβασε ανώνυμο, πλην όμως άκρως επιβαρυντικό για τη μεροληψία του σημείωμα.

Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Νίκος Πηρούνιας κατέθεσε ως μάρτυρας ότι ο κ. Τζιμπλάκης «είχε ψώνιο με τον Ολυμπιακό».

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Τζιμπλάκης παραδέχτηκε ενώπιον της επιθεωρήτριας Ασπασίας Μαγιάκου ότι «είναι πολύ δύσκολο ένας φανατικός φίλαθλος να κρίνει αμερόληπτα και να καταδικάσει τον ιδιοκτήτη της ομάδας του και ότι δεν θα πρέπει, για τον λόγο αυτό, να αναλαμβάνει μια τέτοια υπόθεση».

Ο κ. Τζιμπλάκης προχώρησε σε προσφυγή εναντίον της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, το οποίο αποφάσισε να μην τον προάγει σε Πρόεδρο Εφετών.