Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας οι «ψευτοπροφήτες» των ΜΜΕ

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας οι «ψευτοπροφήτες» των ΜΜΕ
edolio5 team

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας μπαίνουν οι «ψευτοπροφήτες» των ΜΜΕ για το χρόνο λήξης των μέτρων που έχει αποφασίσει η πολιτεία λόγω του κορωνοϊού.Μετά την κατηγορηματική διάψευση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, διατάχθηκε και προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία της Αθήνας προκειμένου να εξακριβωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων από τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο που αναφέρονται σε ειλημμένες αποφάσεις για το γρήγορο τερματισμό των αυστηρών μέτρων για την πανδημία.



Η Εισαγγελία, με παραγγελία της στην Κρατική Ασφάλεια, ζητεί να ερευνηθεί αν διαπράχθηκε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων που είναι ικανή να δημιουργήσει μία στρεβλή εικόνα και ανησυχία στους πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε σύγχυση ακούγοντας αφενός τους αρμοδίους να ανακοινώνουν νέα μέτρα και την ίδια ώρα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για τη λήξη τους, εντός του Απριλίου. Αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, να κλονίζεται η πίστη των πολιτών στην αναγκαιότητα των μέτρων και τη συνέχιση τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς διέψευσε χθες όσα αναφέρονται στα επίμαχα δημοσιεύματα, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ποινικές κυρώσεις για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.