Εισαγγελική έρευνα για απόκρυψη κρουσμάτων κοροναϊού στο νοσοκομείο Νίκαιας

edolio5 team

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, μετά από καταγγελίες για απόκρυψη κρουσμάτων κοροναϊού στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών, γιατρών και νοσηλευτών.Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία το βράδυ της Πέμπτης 23/4 στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας ότι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία και αποκρύπτουν.



Στη συνέχεια, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας, ο οποίος έδωσε εντολή σε αστυνομικούς να πάνε στο νοσοκομείο και να διενεργήσουν αυτοψία.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωί της Παρασκευής 24/4, σε επικοινωνία του εισαγγελέα με τον ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα κορωναϊού σε γιατρούς του νοσοκομείου που βρέθηκαν θετικοί στη νόσο.

Μάλιστα, δόθηκε προφορική διαβεβαίωση στον εισαγγελέα ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Πάντως, η εισαγγελική έρευνα είναι σε εξέλιξη σε βάρος των υπευθύνων του νοσοκομείου, για το εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, καθώς επίσης για το αδίκημα της έκθεσης ανθρώπων σε κίνδυνο. 


Δεν αποκλείεται να επεκταθεί η έρευνα και σε βάρος άλλων προσώπων αλλά και για άλλα αδικήματα που θα διακριβωθούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.