Υπόθεση Noor1!Βόμβες από τον ισοβίτη Γιαννουσάκη:"Μου πρόσφεραν 10.000.000 ευρώ για να καταθέσω ψευδώς ότι ο Μαρινάκης έχει εμπλοκή με το Noor1"..."Ο Χριστοφορίδης με εκβίαζε ότι θα με κατονομάσει εμένα και τον αδερφό μου ως πληροφοριοδότες του Λιμενικού σε έμπορους ναρκωτικών εάν δεν έλεγα ψευδώς ότι ο Μαρινάκης είναι πίσω από το Noor1"!

Αποτέλεσμα εικόνας για Χριστοφορίδης Γιαννουσάκης
Του Άρη Σπίνου

Τα άνω-κάτω φέρνει με κατάθεση του στην υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ο ισοβίτης για την εμπλοκή του στο Noor1 Ε.Γιαννουσάκης όπου κατονομάζει τις μεθοδεύσεις,με ονόματα και αναλυτικά στοιχεία,όπου εκβιάστηκε για να πει ότι ο εφοπλιστής Μαρινάκης είναι ο χρηματοδότης του ναρκοπλοίου Noor1.

Στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για το Παπαγγελόπουλο διαβιβάστηκαν τέσσερις ένορκες καταθέσεις στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίες εμπλέκουν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σε καταγγελθείσα απόπειρα εκβιασμού, με στόχο να ενοχοποιηθεί ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης σε υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών με το πλοίο Noor1. Οι δύο καταθέσεις δόθηκαν, με διαφορά λίγων ημερών.Στις 4/12 του 2019 και στις 16/12/19 από τον κατηγορούμενο για την υπόθεση Ευθύμιο Γιαννουσάκη. Η τρίτη κατάθεση δόθηκε στις 16/1/20 από τον αδελφό του Ευθύμιου Γιαννουσάκη. Η τέταρτη κατάθεση από την πρώην σύζυγο του Ευθύμιου Γιαννουσάκη στις 23/1/20.Αίτημα να διαβιβαστούν στη Βουλή οι καταθέσεις για την υπόθεση του Noor1 που αναφέρονται στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης είχε υποβάλει το Κίνημα Αλλαγής.Τα όσα αναφέρονται στις καταθέσεις αυτές που το edolio5 έχει στην κατοχή του,είναι ανατριχιαστικά!!

Στις καταθέσεις εμπλέκεται το όνομα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης σε επιχείρηση εκβιασμού του Ευθύμιου Γιαννουσάκη,με την συνεργασία του αξιωματικού του Λιμενικού σώματος Π.Χριστοφορίδη, προκειμένου να κατονομάσει τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση του Noor1,ως εγκέφαλο. Όπως αναφέρει ο Γιαννουσάκης, το αντάλλαγμα για μια τέτοια κατάθεση σε βάρος του επιχειρηματία θα ήταν η μεσολάβηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την ποινική μεταχείριση,του για την αναστολή της ποινής κράτησης του κατηγορούμενου, για τη διαβίωσή του στις φυλακές και επιπλέον θα έπαιρνε 10.000.000 ευρώ ως αμοιβή. Όλα αυτά τα είχε μεταφέρει στον Γιαννουσάκη,όπως ο ίδιος λέει στις καταθέσεις του, ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτης Χριστοφορίδης, ο οποίος εκτελούσε χρέη ανακριτικού υπαλλήλου στην υπόθεση του Noor1.

Στις δύο καταθέσεις του, ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης είχε στενή σχέση με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.Το edolio5 γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια για το πως "κτίστηκε" αυτή η σχέση. Επικαλείται επίσης συνομιλία του με τον Πάνο Καμμένο κατά την οποία ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας του είχε πει πως ο Χριστοφορίδης «είναι δικό του παιδί» και ότι «τον εμπιστεύεται απόλυτα». Ο ισοβίτης χαρακτηρίζει «απολύτως αθώο άνθρωπο» τον Βαγγέλη Μαρινάκη και επικαλείται συνομιλία με τον Παναγιώτη Χριστοφορίδη στην οποία ο λιμενικός του είχε πει ότι «ζει για τη στιγμή που θα περάσει χειροπέδες στον Βαγγέλη Μαρινάκη».Περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την αιτία που έγινε σύμφωνα με τον ίδιο αντικείμενο εκβιασμού τόσο ο ίδιος αλλά και ο αδερφός του,από τον λιμενικό Χριστοφορίδη.Προκειμένου ο Γιαννουσάκης να τύχει ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης,συνεργάστηκε με το Λιμενικό δίνοντας στοιχεία,τόσο αυτός τόσο και ο αδερφός του,για κυκλώματα εμπόρων ναρκωτικών!!!Όπως ισχυρίζεται ο Γιαννουσάκης Ευθήμης αλλά και ο αδερφός του Στέλιος,ο Χριστοφορίδης τον εκβίαζε πως εάν δεν κατονόμαζε τον Μαρινάκη ως εγκέφαλο θα ενημέρωνε τους εμπόρους ναρκωτικών που είχαν καταδώσει τα αδέρφια Γιαννουσάκη για το ποιος ήταν... ο πληροφοριοδότης!!Εάν πράγματι είναι αλήθεια τα όσα ισχυρίζεται ο Γιαννουσάκης για το ρόλο του Λιμενικού Π.Χριστοφορίδη αποτελεί απορίας άξιο πως παραμένει μέχρι σήμερα στην ενεργό υπηρεσία.Το edolio5 είναι στην θέση να γνωρίζει άγνωστες πτυχές του ρόλου εκάστου,όπου αυτές περιγράφονται στην υποέκδοση βιβλίο (Noor1.Ο εγκέφαλος) του υπογράφοντος για την υπόθεση αυτή.Οι εξελίξεις μετά τις καταθέσεις αυτές αναμένονται ραγδαίες.