Τον πούλησε και αυτόν!!Ο "Πατριώτης της Κονόμας"κάνει τώρα πως δεν τον ξέρει.Είπε σε όσους ακόμη τον ακούν να μην πάνε την Δευτέρα στη δίκη του Χρήστου Ζέρβα!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζερβας Μιχαλολιακος"

Του Άρη Σπίνου

Ξεκινάει αύριο Δευτέρα το εφετείο.Δυόμισι χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε έξω από τα γραφεία της Χ.Α. στη Μεσογείων ο φοιτητής Αλέξης Λάζαρης όπου δικάζεται ο επικεφαλής της ασφάλειας των γραφείων της Χ.Α. και πρωτοπαλίκαρο του "Πατριώτη της Κονόμας"Χρήστος Ζέρβας.Ο φοιτητής ήταν 24 ετών όταν, περνώντας έξω από το κτίριο που στέγαζε την κεντρική διοίκηση της οργάνωσης του Μιχαλολιάκου, δέχτηκε απειλές από έξι άτομα, κάποια από τα οποία τον καταδίωξαν την ώρα που προσπαθούσε τρέχοντας να απομακρυνθεί.

Όταν τον πρόλαβαν, τον χτύπησαν ανελέητα σύμφωνα με την δικογραφία στο κεφάλι με κλοτσιές και μπουνιές ως αντίποινα για την επίθεση που είχαν δεχτεί εκείνη τη μέρα οι βιτρίνες των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής.


Το θύμα, που μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στον «Ερυθρό Σταυρό», αλλά και αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν ως έναν από τους δράστες τον Χρ. Ζέρβα, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη επτά ετών για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και ληστεία.


Ο φερόμενος ως δράστης δεν είναι απλό στέλεχος της Χρυσής Αυγής.Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, γραμματέας της τοπικής οργάνωσης στους Αμπελοκήπους και ήταν υπεύθυνος ασφαλείας στη Μεσογείων και μετακλητός υπάλληλος του Μιχαλολιάκου στη Βουλή. Μόλις τέσσερις μέρες μετά την φερόμενη επίθεση στον φοιτητή, αποκαλύφθηκε η στενή σχέση του με την ηγεσία της οργάνωσης, δημοσιεύοντας την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Γιώργο Πατέλη, τον πυρηνάρχη της Τοπικής Οργάνωσης στη Νίκαια που κατηγορείται για τη δολοφονία του Φύσσα.

Στο τηλεφώνημα αυτό, την επομένη της δολοφονίας του Φύσσα, ο Ζέρβας μεταφέρει στον Πατέλη διάλογο που είχε με τον "Πατριώτη της Κονόμας" και προσπαθεί να τον εμψυχώσει για να μη «σπάσει» αν κληθεί να καταθέσει (Γ. Μπασκάκης, «Ζέρβας καλεί Πατέλη μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα»).

Ο Ζέρβας αναμένεται να επαναλάβει τους ισχυρισμούς που εξέφρασε στο πρώτο δικαστήριο, ένας από τους οποίους ήταν ότι δεν φορούσε μπλε φούτερ την ώρα της επίθεσης, όπως έχει περιγράψει το θύμα. Μόνο που ο ισχυρισμός αυτός έχει ήδη καταπέσει αφού τόσο στις φωτογραφίες έξω από τα γραφεία πριν από την επίθεση όσο και την επομένη, όταν οδηγείται στον εισαγγελέα, φοράει μπλε φούτερ μέσα από το μπουφάν του.



Ούτως ή άλλως, το πρωτοπαλίκαρο του "Ηγέτη της Φακής" έχουν αναγνωρίσει αυτόπτες μάρτυρες, οι καταθέσεις των οποίων υπήρξαν καταλυτικές για την πρωτόδικη καταδίκη του. Μία από αυτές ήταν νοσηλεύτριας στον «Ερυθρό Σταυρό», που είδε τη συντεταγμένη επίθεση και παρέμεινε στο σημείο για να καταθέσει στις Αρχές. «Φοβήθηκα για τη ζωή του. Κάποιο χτύπημα από τα τυφλά μπορεί να ήταν μοιραίο», είπε μεταξύ άλλων η μάρτυρας.

Το πρωί της Δευτέρας σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το Εφετείο και στη δικαστική αίθουσα (ΣΤ’ Τριμελές Κακουργιοδικείο, αίθουσα Δ100Β, 2ος όροφος),όπου θα γίνει η δίκη.Πάντως δεν προκάλεσε καμία αίσθηση στα στελέχη της Χ.Α. όταν πληροφορήθηκαν πως τους απαγορεύθηκε,ύστερα από εντολή του ίδιου ανθρώπου που πούλησε τους συναγωνιστές του όταν κατέθεσε σαν βρεγμένη γάτα και εκλιπαρούσε τους δικαστές να τον λυπηθούν,να μην πάνε για συμπαράσταση στον Ζέρβα προκειμένου να μην φανεί ότι έχει σχέση η Χ.Α. μαζί του.