Η έφοδος του εισαγγελέα στο γραφείο υπουργού-Η Δολοφονία Μάλαμα και οι εκβιασμοί σε διεφθαρμένους αστυνομικούς με κασέτες και video από νονούς της νύχτας,την ώρα που τους δίνουν τα μεροκάματα τους-110 CD της Ε.Υ.Π. έχουν καταγράψει τα πάντα.

Αποτέλεσμα εικόνας για διεφθαρμενοι αστυνομικοι
Του Άρη Σπίνου


Η παλαιότερη έρευνα του εισαγγελέα Γεράκη με ανακρίτρια την σημερινή πρόεδρο στην δίκη της Χ.Α,Λεπενιώτη  δεν οδήγησε σε απτά αποτελέσματα για τα κυκλώματα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ,λόγο πολιτικών παρεμβάσεων εκείνης της εποχής.Ήταν η πρώτη φορά που εισαγγελέας είχε κατασχέσει έγραφα και σημειώματα από το γραφείο υπουργού δημόσιας τάξεως προκειμένου να βρει στοιχεία για την έρευνα που έκανε.
Τότε για πρώτη φορά είχε βγει στην επιφάνεια το όνομα του Μάλαμα


 ως "Ανιψιός του υπουργού" επί της ουσίας όμως η τότε έρευνα σκάλωσε στις παρεμβάσεις.Ας έρθουμε στο σήμερα.οι πρόσφατες δολοφονίες σημαντικών νονών της νύχτας άφησε ακάλυπτη την MAFIA της προστασίας σχεδόν σε όλη την παραβατική αγορά των παρανόμων.Το κενό αυτό με γρήγορες κινήσεις φρόντιζαν να καλύψουν διεφθαρμένοι αστυνομικοί που ανέλαβαν τον ρόλο των δολοφονημένων αφεντικών του υποκόσμου.Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πολύ γνωστού επιχειρηματία που διαθέτει δεκάδες καταστήματα και είναι υπόδικος για σωματεμπορία,αλλά κυκλοφορεί...με συνοδεία αστυνομικών με το πρόσχημα ότι κυνδυνεύει από μπράβους της νύχτας.Τα μεροκάματα άλλαξαν τσέπη!!Έρευνες που  πραγματοποιήθηκαν πριν αρκετούς μήνες όπως προκύπτει από το επιχειρησιακό δελτίο που το edolio5.blospot.com έχει στη διαθεσή του, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος για ενδεχόμενο νέο «παραδικαστικό κύκλωμα»αποκάλυψε σημεία και τέρατα  που συνδεονται με την δραστηριότητα Μάλαμα.Πρόκειται για τον φάκελο που έχει συνταχθεί  σε συνεργασία της ΕΥΠ με τις δικαστικές αρχές. Φαίνεται, μετά και από τις κατ’ οίκον έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., που έγιναν πρόσφατα σε σπίτια αξιωματικών αλλά και αλλού όπως θα αναφέρουμε παρακάτω να εισέρχεται στην τελευταία φάση της και ίσως να υπάρξει η έναρξη του κύκλου διώξεων. Από την άλλη πλευρά, αξιωματούχοι αλλά και αναφερόμενοι στη δικογραφία εκφράζουν αμφιβολίες για την πληρότητα των στοιχείων – κυρίως απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες – που έχουν συγκεντρωθεί,μιλώντας στο edolio5
Η έρευνα της ΕΥΠ φέρεται να ξεκίνησε προ διετίας. Αρχικά εξετάστηκαν οι επαφές και οι συνομιλίες δικηγόρου της Αθήνας που ασχολείται κυρίως με αστικές υποθέσεις, ήταν σύμβουλος υπουργού και είχε διεκδικήσει παλαιότερα κυβερνητικές θέσεις. Σύμφωνα με ερευνητές της υπόθεσης, από την παρακολούθησή του προέκυψαν ορισμένες «επίμαχες» συνομιλίες του με πρώην ή νυν δικαστικούς λειτουργούς. Μία εξ αυτών είναι συνταξιούχος εφέτης ενώ στις συνομιλίες μνημονεύεται το όνομα ανώτατου δικαστή που θεωρείται εξαιρετικής εμπειρίας – κυρίως σε δικαστικές υπηρεσίες της Πελοποννήσου – και γενικής αποδοχής.
Στους τουλάχιστον 110 ψηφιακούς δίσκους της ΕΥΠ καταγράφονται επίσης συνομιλίες με ιδιώτες, ένας από τους οποίους ήταν συνεργάτης πολιτικού στις Κυκλάδες, είχε κατηγορηθεί αλλά απηλλάγη για υπόθεση αμφιλεγόμενης «επένδυσης» σε τουριστικό νησί. Ο άνθρωπος αυτός φαίνεται να είχε επαφές με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και βουλευτές διαφόρων κομμάτων. Μία από τις συνομιλίες αυτού του ιδιώτη φαίνεται να στάθηκε «μοιραία» για ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. με σημαντικό έργο σε κρίσιμα πόστα. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ακούγεται σε μια επίμαχη συνομιλία τους να γίνεται αποδέκτης πρότασης για συνάντηση σε διαμέρισμα, όπου πιθανόν να υπάρχουν και «θύματα κυκλώματος σωματεμπορίας». Κάτι που θεωρήθηκε ότι μπορεί να αφορά «συνέργεια ή προσπάθεια συγκάλυψης σε κύκλωμα μαστροπών».Στις ίδιες συνομιλίες ακουγόταν και ο Μάλαμας όπου εξηγούσε σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ πως αν κάποιος συνεργαστεί μια φορά με το κύκλωμα δεν μπορεί να κάνει πίσω γιατί "για κορόιδα μας έχεις; Τον έχω σε  κασέτες  με τα λεφτά το χέρι.Τις στέλνω στο εσωτερικών υποθέσεων και τον τελειώνω",αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες μας σε μία από αυτές.