Έπαυσε οριστικά η ποινική δίωξη κατά της αντιδημάρχου Παλαιού Φαλήρου Ανδρικοπούλου λόγο αλλαγής νόμου.


Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρικοπουλου παλαιο φαληρο,3
Του Άρη Σπίνου

Μετά από πολύωρη διαδικασία στην οποία παραστάθηκε για να υποστηρίξει την κατηγορία η δημοτική υπάλληλος της βιβλιοθήκης Π. Φαλήρου Μαρία Μπέλεση, το δικαστήριο μετέτρεψε την αποδιδόμενη κατηγορία και απάλλαξε οριστικά την κυρία Ανδρικοπούλου για το αδίκημα της πλαστογραφίας,όπως είχε γράψει το edolio5 σε
σχετικό ρεπορτάζ.
Στην δίκη μεταξύ άλλων κατέθεσαν ο πρώην Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και βουλευτής Διονύσης Χατζηδάκης και η πρώην υπουργός και βουλευτής κυρία Σοφία Βούλτεψη.
Το Δικαστήριο μετέτρεψε επιτρεπτώς την κατηγορία από πλαστογραφία, σε πλαστογραφία πιστοποιητικών (άρθρ. 217 παρ. 1 ΠΚ) ισχύοντος πλέον του νέου ποινικού νόμου (Ν. 4619/2019). Συνακόλουθα και εξ αυτού του λόγου υποχρεωτικώς το Δικαστήριο έπαυσε υφ’ όρον την ποινική δίωξη όπως προβλέπεται στο άρθρο 8 του Ν. 4198/2013. Κατά το ίδιο μάλιστα άρθρο «..σε περίπτωση των πλημμελημάτων, εάν ο υπαίτιος υποπέσει μέσα σε ένα έτος από τη δημοσίευση του νόμου σε νέα από δόλο αξιόποινη πράξη κακουργήματος ή πλημμελήματος και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας ανώτερη των έξι μηνών, συνεχίζεται η κατ' αυτού παυθείσα ποινική δίωξη..».