Δεν έχει να πιει ούτε καφέ!!!Πώς ο Καλογρίτσας γλύτωσε ξανά τον πλειστηριασμό - Όλο το παρασκήνιο.Του βγάζουν στο σφυρί τα πάντα για χρέη μερικών χιλιάδων ευρώ!!

Πώς ο Καλογρίτσας γλύτωσε ξανά τον πλειστηριασμό - Όλο το παρασκήνιο
Του Άρη Σπίνου
Μπορεί η Τοξότης του ομίλου Καλογρίτσα να μην κατάφερε να πετύχει την ανακοπή του πλειστηριασμού του ακινήτου της στη Νέα Σμύρνη, όμως, για μία ακόμη φορά η διαδικασία, με επισπεύδουσα την εταιρεία Airtechnic Χατζούδης, δεν έλαβε χώρα. Η εταιρεία συστημάτων κλιματισμού για χρέος μόλις 19,3 χιλ. ευρώ της Τοξότης είχε προχωρήσει στην έκδοση διαταγής πληρωμής και στην κατάσχεση του διαμερίσματος της Τοξότης στην οδό Νικ. Πλαστήρα 121 στη Νέα Σμύρνη.
Παράλληλα με τη διαδικασία του πλειστηριασμού, έχει ενεργοποιηθεί ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, βάσει του Ν.4469/2017, μεταξύ της Airtechnic και της Τοξότης. Στο πλαίσιο αυτό, η τελευταία είχε προτείνει στην Airtechnic το κούρεμα κατά 50% της οφειλής και την εξόφληση του υπολειπόμενου ποσού (10 χιλ. ευρώ) σε 5 δόσεις. Όπως και την εξόφληση ποσού 14 χιλ. ευρώ σε 30 μηνιαίες δόσεις, προτάσεις που απέρριψε η εταιρεία συστημάτων κλιματισμού. Ας σημειωθεί εν παρόδω ότι, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η ιδιαίτερα χαμηλή οφειλή της Τοξότης και η προσπάθεια για απομείωσή της κατά 50%, φανερώνει το οικονομικό αδιέξοδο της τεχνικής εταιρείας, η οποία, επί ΣΥΡΙΖΑ, είχε μειοδοτήσει για δύο από τις οκτώ εργολαβίες του οδικού άξονα Πάτρα Πύργος. Γιατί δεν εκποιήθηκε το ακίνητο. Στο πλαίσιο αυτό του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης, όπως αποκαλύπτει το edolio5 η συντονίστρια της διαδικασίας κατέθεσε επιστολή προς τον συμβολαιογράφο, που θα διενεργούσε την εκποίηση, με την οποία βεβαιώνει ότι έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για την αποπληρωμή του οφειλέτη της.Η εν λόγω επιστολή αναφέρει ότι:- υπάρχει σαφής πρόβλεψη για δέσμευση χρηματικού ποσού άνω των 2 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή των οφειλών της εταιρείας προς το σύνολο των μικροπιστωτών της.- το προς εκπλειστηρίαση ακίνητο συμπεριλαμβάνεται στην υπέγγυα περιουσία της εταιρείας και προορίζεται για την ικανοποίηση του συνόλου των πιστωτών, ενώ υφίσταται και προσημείωση υπέρ πιστωτή που ήδη συμμετέχει στη διαπραγμάτευση (στο πλαίσιο του Ν. 4469/2017) και έχει ήδη συναινέσει να συμμετάσχει στην διαδικασία αναδιάρθρωσης, βάσει του ν. 4469/17.-οι οφειλές της Τοξότης βρίσκονται στο στάδιο της επαλήθευσης, όπως δηλώθηκαν από την εταιρεία και τους πιστωτές της.-έχει δημιουργηθεί λίστα μικροπιστωτών στους οποίους ανήκει η Airtechnic.-το προς εκπλειστηρίαση ακίνητο συμπεριλαμβάνεται στην πρόταση αναδιάρθρωσης των οφειλών της Τοξότης ως υπέγγυα περιουσία προοριζόμενη για την ικανοποίηση του συνόλου των πιστωτών, ενώ υφίσταται και προσημείωση υπέρ τρίτων πιστωτών.-βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες διαπραγμάτευσης της Τοξότης μεταξύ άλλων, και με την Airtechnic Χατζούδης, με αποστολή έγγραφων προτάσεων της οφειλέτιδος προς αποπληρωμή της οφειλής της.Κύκλοι της Airtechnic Χατζούδης σημειώνουν στο edolio5 ότι είναι σχήμα οξύμωρο το γεγονός ότι έχει δεσμευτεί ποσό της τάξης των 2 εκατ. ευρώ για την ικανοποίηση των μικροπιστωτών, "όταν η εταιρεία δεν είναι σε θέση να καταβάλει ούτε 10.000 ευρώ για την αναστολή του πλειστηριασμού".Προσθέτουν ότι η Airtechnic Χατζούδης, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης αναστολής, στις 7 Νοεμβρίου "δεν είχε περιληφθεί στην αναρτηθείσα λίστα μικροπιστωτών, όπως επισημαίνει η βεβαίωση της συντονίστριας ούτε και είχε προσκομιστεί τέτοια λίστα από τους δικηγόρους της".Στο πλαίσιο αυτό, πηγές της Airtechnic προαναγγέλλουν προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά όσων "ματαίωσαν με δόλια μέσα τη διαδικασία ικανοποίησης της απαίτησης της".