Δίκη Χρυσής Αυγής.Πιο δειλός...πεθαίνεις!!Απολογήθηκε ο "Πατριώτης της Κονόμας"ρίχνοντας τις ευθύνες στους πρώην κολλητούς του.Παρόν στο δικαστήριο 30 οπαδοί της Χ.Α. πρώην διορισμένοι στο κόμμα και στην βουλή!!Δεν πήγε ο Κασιδιάρης στο δικαστήριο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Απολογια Μιχαλολιακου
Του Άρη Σπίνου

Με πρώτιστο μέλημα το πολιτικό του μέλλον,ο  "Πατριώτης της Κονόμας"υπερασπίστηκε στην απολογία του τις ιδεολογικές αρχές της Χρυσής Αυγής, προσπαθώντας να διασώσει τον εαυτό του από την καταδίκη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όχι όμως και όλους τους συγκατηγορουμένους του. Δεν δίστασε να αδειάσει τα μέλη της «νεότερης», όπως τη χαρακτήρισε, τοπικής της Νίκαιας, που εμπλέκονται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αίσθηση προκάλεσε ακόμη και στο δικαστήριο η απάντηση που έδωσε στο επίμαχος sms που είχε φτάσει στα κινητά των μελών της οργάνωσης το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα, περί διανομής φυλλαδίων, εν όψει της ομιλίας του στη Νίκαια.
Παραδέχτηκε ότι ήταν «περίεργο» αυτό το μήνυμα, ενώ υποστήριξε πως ο ίδιος σκεφτόταν να ακυρώσει την ομιλία αυτή, αλλά δεν είχε προλάβει να το κοινοποιήσει στην οργάνωση. Είπε μάλιστα, πως διανομές φυλλαδίων γίνονται συνήθως μέρα και όχι βράδυ, αφήνοντας έκθετο τον Γιώργο Πατέλη που είχε αποστείλει το σχετικό μήνυμα και έχει αρνηθεί πως είχε κινητοποιήσει το τάγμα εφόδου. Αρνούμενος δε τα περί εγκληματικής οργάνωσης, είπε: «Πήρα εγώ έναν πρώην πασόκο που πωλούσε τυρόπιτες και τον έκανα διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης; Δεν στέκουν αυτά τα πράγματα», αναφερόμενος στον Στάθη Μπούκουρα. Για τον Δημήτρη Κουκούτση είπε ότι είναι ορισμός του παλαιοκομματισμού του μαυρογυαλούρου ενώ για τον Κώστα Μπαρμπαρούση είπε ότι έβοσκε πρόβατα στην Αιτωλοακαρνανία.Συγκεκριμένα για πολιτική σκευωρία και βρόμικη προπαγάνδα έκανε λόγο στην απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος ξεκίνησε να απολογείται στο δικαστήριο λίγο μετά τις 10.00 σήμερα το πρωί. Εισερχόμενος στη δικαστική αίθουσα αποδοκιμάστηκε από μέλη του ακροατηρίου, ενώ η μητέρα του Παύλου Φύσσα που βρίσκεται στο δικαστήριο τού φώναξε «σκυλί». Αντίθετα, οι 30 οπαδοί της Χ.Α. πρώην υπάλληλοι του κόμματος  τον χειροκρότησαν.Μάλιστα, όπως υποστήριξε, για πρώτη φορά δικάζεται ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος για πράξεις οπαδού του κόμματός του και αναφέρει πως ο ίδιος είχε καταδικάσει το έγκλημα στο Κερατσίνι, δηλαδή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από το βήμα της Βουλής.«Θέλω να δηλώσω αθώος από τις κατηγορίες που μου αποδίδονται κατόπιν πολιτικής σκευωρίας 25 ετών. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Το έχω καταγγείλει και στη Βουλή. Δεν θα έπρεπε η ηγεσία της Δικαιοσύνης να ορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση» 
Αποτέλεσμα εικόνας για Απολογια Μιχαλολιακουσημείωσε. «Για τη δολοφονία Φύσσα έμαθα αργά την άλλη μέρα το πρωί. Στις κλήσεις που έγιναν αμέσως μετά τη δολοφονία από τον Λαγό προς εμένα δεν μου είπε τίποτα. Είχα ζητήσει να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Ήρθα σε επαφή με βουλευτές μου στη Βουλή και μου είπαν τι έγινε.»Προφανώς αυτήν την απάντηση δεν την πίστεψε κανένας «Είμαι περήφανος για τις ιδέες μου. Ο χαιρετισμός μας είναι ο χαιρετισμός της 4ης Αυγούστου. Τάγματα εφόδου δεν υπήρχαν. Ήταν σχήμα λόγου και δεν προέτρεψα κανέναν σε πράξεις βίας».Στη συνέχεια η πρόεδρος του διάβασε παλιές δηλώσεις του υπέρ της ναζιστικής Γερμανίας. Ο κατηγορούμενος απάντησε: «Αναφέρθηκα απαξιωτικά για τους βουλευτές, αυτό κάνει και ο λαός. Όταν λέω ηττημένοι του 1945 εννοώ τους εθνικιστές. Οι Έλληνες εθνικιστές το 1945 ήταν ηττημένοι. Η Ελλάδα ήταν από τους ηττημένους του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Σύμμαχοι δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Η απολογία του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής τελείωσε λίγο μετά τις 13:30 και κατά την έξοδό του αποδοκιμάστηκε έντονα από μέρος του ακροατηρίου.Κάποια μέλη του ακροατηρίου φώναξαν ρυθμικά "δολοφόνε δολοφόνε" και ο "Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί". Απαντώντας, οι υποστηρικτές του "Πατριώτη της Κονόμας" φώναζαν " αίμα-τιμή-χρυσή αυγή". Η απολογία συνεχίζετε αύριο.Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι απουσίαζε ο Κασιδιάρης από την αίθουσα,ενώ από την απολογία του είχαν παρευρεθεί 300 οπαδοί της Χ.Α. αντίθετα με τους 30 σήμερα.