Πάλι αναβλήθηκε!!Στις 26 Νοεμβρίου η δίκη Διώτη


Αποτέλεσμα εικόνας για διωτης εισαγγελεαςΝέα διακοπή από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας,  για τις 26 Νοεμβρίου, στη δίκη του πρώην εισαγγελέα και πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη, που δικάζεται για την υπόθεση με το περίφημο στικάκι της λίστας Λαγκάρντ.Το δικαστήριο ήταν και σήμερα απασχολημένο με άλλες υποθέσεις του πινακίου, με αποτέλεσμα η δίκη του κ. Διώτη, να μην έχει ξεκινήσει ακόμη από τις 24 Σεπτεμβρίου, που είχε προσδιοριστεί.
Ο πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου κ. Οικονόμου ζήτησε σήμερα από όλους τους μάρτυρες, να είναι παρόντες στην επόμενη συνεδρίαση, διαβεβαιώνοντας τους ότι "όχι μόνον θα ξεκινήσει, αλλά και θα ολοκληρωθεί η δίκη στις 26 Νοεμβρίου".
Ο πρώην εισαγγελέας Γιάννης Διώτης, που άφησε εποχή στο δικαστικό σώμα ως "ο εισαγγελέας που εξάρθρωσε τη 17 Νοέμβρη", έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 10 ετών, με την κατηγορία της απιστίας, η οποία του αποδόθηκε με το σκεπτικό ότι, ως ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ δεν αξιοποίησε τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ, με τα ονόματα των ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία.
Η απόφαση του δικαστηρίου είχε προκαλέσει έκπληξη, καθώς ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την απολύτως τεκμηριωμένη πρόταση της εισαγγελέα του δικαστηρίου, η οποία με νομικά επιχειρήματα είχε εξηγήσει, γιατί έπρεπε να αθωωθεί ο πρώην εισαγγελέας εφετών.