Έρχεται μεγάλο deal στα super market!!Μασούτης και AB Βασιλόπουλος εις σάρκα μία!!!


Αποτέλεσμα εικόνας για βασιλοπουλος μασουτηςΣανίδα σωτηρίας στην ΑΒ Βασιλόπουλος αναζητεί η Μασούτης η οποία βρίσκεται στη στενωπό της αδυναμίας ανάπτυξης και της διόγκωσης των υποχρεώσεων του.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις μεταξύ του κ. Γιάννη Μασούτη και της ΑΒ Βασιλόπουλος βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο χωρίς ακόμα να θεωρείται ότι έχουν καταλήξει.
Άλλωστε και στο παρελθόν προ περίπου δέκα έτη προσπάθησαν να φτάσουν σε συμφωνία αλλά στο παρά πέντε είχε ναυαγήσει.
Σήμερα βέβαια τον πρώτο ρόλο στις διαπραγματεύσεις έχει ο κ. Γιάννης Μασούτης και όχι ο ιδρυτής της αλυσίδας κ. Διαμαντής Μασούτης ο οποίος έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση.


Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την εξαγορά της Προμηθευτικής η Μασούτης έκλεισε το 2018 με 770 εκ ευρώ κύκλο εργασιών με αύξηση μόλις 9 εκ ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν σημαντικά στα 14 εκ ευρώ από 25,8 εκ ευρώ. ταυτόχρονα οι υποχρεώσεις διογκώθηκαν στα 474 εκ ευρώ.
Η εξαγορά της Προμηθευτικής δεν πρόσθεσε τον τζίρο που αναμενόταν καθώς με μια αλλοπρόσαλλη πολιτική η Μασούτης άλλαζε συνεχώς το μείγμα των προϊόντων αλλά και την τιμολογιακή πολιτική με συνέπεια το 2018 η αλυσίδα να χάσει μερίδια αγοράς και ο κύκλος εργασιών της να υποχωρήσει κατά περίπου 10%.