Απόφαση του Πρωτοδικείου δικαιώνει την ΔΕΠΑ για το χρέος της ELFE ύψους 75.000.000. Εκρεμούν ακόμη σε βάρος της Λιπασματοβιομηχανίας διαταγές πληρωμής ύψους 15 εκ ευρώ

Αποτέλεσμα εικόνας για λαυρεντιαδης ελφε
Του Άρη Σπίνου
Tο Πρωτοδικείο Αθηνών με χθεσινή απόφασή του(3038/2019) έκανε δεκτή την αγωγή της ΔΕΠΑ για το χρέος ύψους 75 εκ. ευρώ της Λιπασματοβιομηχανίας ELFE.Έκρινε όμως ότι είναι καταχρηστικός ο τρόπος υπολογισμού των τιμών του φυσικού αερίου διότι η τιμή συνδέεται με τις διεθνείς τιμές πετρελαίου, δηλαδή με τον τρόπο που τιμολογείται το φυσικό αέριο σε εκατοντάδες συμβάσεις σε όλη την Ευρώπη και τιμολογείται και η ΔΕΠΑ από τους διεθνείς προμηθευτές της.
Ως εκ τούτου, το Πρωτοδικείο έκρινε ότι η οφειλή της ΕLFE πρέπει να αναπροσαρμοστεί κατά 60 εκ. περίπου μείον από το συνολικό χρέος της ELFE προς τη ΔΕΠΑ που είναι 130.000.000.Σημειώνεται ότι η αγωγή της ΔΕΠΑ κατά της ELFE  κατατέθηκε το 2017 και αφορούσε οφειλή ύψους 75 περίπου εκ. στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται διαταγές πληρωμής ύψους 15 εκ. ευρώ στις οποίες έχει προχωρήσει η ΔΕΠΑ κατά τις ELFE. Η απόφαση είναι σε πρώτο βαθμό και το πιθανότερο είναι ότι τον τελικό λόγο θα έχει το Εφετείο.