Εφετείο- Δίκη noor1.Άφαντος ο μάρτυρας Γιώργος Μανέτας που με την κατάθεσή του είχε στείλη ισόβια τον Μπουρδούβαλη


Αποτέλεσμα εικόνας για Μπουρδουβαλης νοορ1
Του Άρη Σπίνου

Δεν εμφανίστηκε ο ναυλομεσίτης Γιώργος Μανέτας στη δίκη του Noor One που συνεχίστηκε την Δευτέρα  στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.
Παρότι κλητεύθηκε από το δικαστήριο, δεν ταξίδεψε από το Ντουμπάι στην Ελλάδα. Με την κατάθεσή του στο πρώτο δικαστήριο ήταν αυτός που συνέβαλε ουσιαστικά στο να "φορτωθεί"με ισόβια ο εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή Γιώργος Μπουρδούβαλης.Συγκεκριμένα είχε πει  "Εχει φοβίσει όλο τον κόσμο στα Εμιράτα, έχει απειλήσει ευθέως και έναν υποπράκτορα, ενώ για μένα λέει ότι το κεφάλι μου δεν αξίζει αν δώσω άλλα στοιχεία"Τον  Γιώργο Μπουρδούβαλη (Captain George) είχε δείξει  ως βασικό ναυλωτή του πλοίου «Noor One» ο ναυτιλιακός πράκτορας Γιώργος Μανέτας, ο οποίος έχει εταιρεία πρακτόρευσης και επισκευής πλοίων στο λιμάνι Τζέιρα στο Ντουμπάι.

Για την πρακτόρευση και τις συνεχείς επισκευές του πλοίου, μέχρι να φτάσει στο Σουέζ, δόθηκαν περίπου 500.000 ντίρχαμ (περίπου 100.000 ευρώ), ενώ 40.000 δολάρια ειπώθηκε ότι ήταν το σύνολο των εξόδων (μαζί με το πλήρωμα) του «προβληματικού» πλοίου.Όλα τα είχε πληρώσει ο Μπουρδούβαλης όπως είχε πει ο Μανέτας.
.