Αναβλήθηκε για τις 24/10 η δίκη του πρώην εισαγγελέα Διώτη στο εφετείο.Πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλακή με αναστολή.

Αποτέλεσμα εικόνας για διωτης εισαγγελεας
Του Άρη Σπίνου

Για τις 24 Οκτωβρίου διακόπηκε σήμερα η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέα, Ι. Διώτη, που αφορά τους χειρισμούς του, γιά το στικάκι
 με τους μεγαλοκαταθέτες στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας.
Ο κ. Διώτης, γιά τον οποίον η εισαγγελέας του πρωτόδικου δικαστηρίου είχε προτείνει την πλήρη απαλλαγή του,  έχει καταδικαστεί πρωτόδικα, γιά απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, καθώς σύμφωνα με το βούλευμα δεν αξιοποίησε τη λίστα, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία και να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους.
Η δίκη του επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα, αλλά διακόπηκε, λόγω παρέλευσης ωραρίου.Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην εισαγγελέας καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα ετών με αναστολή.  Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον  Διώτη διότι δεν προχώρησε στην αξιοποίηση των στοιχείων από περιλαμβάνονταν στη λίστα. Ακόμη, αναγνώρισε πως οι ενέργειες στις οποίες προέβη έγιναν προκειμένου να ωφεληθούν, δηλαδή για να μην ελεγχθούν, τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα.