Ο Γιανουσάκης απαντάει στο edolio5 σχετικά με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα για το Νoor1 και την μη έκδοση στην Ελλάδα του Τούρκου "Εγκεφάλου"


Αποτέλεσμα εικόνας για Γιανουσακης
Του Άρη Σπίνου

Ιδιαίτερη αίσθηση εντός...και εκτός Ελλάδος προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα με τίτλο "Υπόθεση Noor1.Οι πρώην και οι νυν που θέλουν όμηρο τον Μαρινάκη-η έκδοση απο την Τουρκία του εγκεφάλου Σερίφ Ζιντάστι που "αραχνιάζει"-ο αξιωματικός του Λιμενικού που έκανε tour την δικογραφία-το Εφετείο που συνεδριάζει...στα τυφλά"
,που έθετε μια σειρά από ερωτήματα και απορίες για την πολύκροτη υπόθεη του Νoor1.Ο Καταδικαθείς σε ισόβια πρωτοδίκως Ε.Γιανουσάκης, παρουσιάζοντας τις δικές του επιμέρους "ενστάσεις"για το δημοσίευμα αυτό έστειλε επιστολή στο edolio5,δια του συνηγόρου του  Γλύκα Ιωάννη. Παραθέτουμε όλη την επιστολή,αφού η Συντακτική μας ομάδα ούτε δικάζει ούτε καταδικάζει.
"Kυριε Σπίνο, σχετικά με το από 30/7/2019 δημοσίευμα σας για την υπόθεση  Noor 1 και προς ορθή ενημέρωση Σας, (σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει γίνει αναφορά και στο όνομα εμού-ενός εκ των συνηγόρων του, κ. Γλύκα Ιωάννη), οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Γιαννουσάκη, θελουμε να σας επισημάνουμε τα εξής θέματα:
1) Ο κ. Γιαννουσάκης δεν έδωσε ποτέ μέσω εμού-του συνηγόρου του κ. Γλύκα Ιωάννη αλλά ούτε και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, καμία κατάθεση στην οποία να υποδεικνύει τον Ουρμ ως χρηματοδότη.  Άλλωστε εγώ (ο κ. Γλύκας Ιωάννης) δεν εκπροσωπούσα τον κ. Γιαννουσάκη τότε που αναφέρετε στο δημοσίευμα σας ότι έδωσε κατάθεση μέσω εμού, αλλά ανέλαβα τον κ. Γιαννουσάκη λίγο πριν την έναρξη της δίκης του Εφετείου του.
Η σχετική αναφορά σας θέτει και τον πελάτη μας κ. Γιαννουσάκη σε επιπλέον κινδύνους από όσους ήδη είναι εκτεθειμένος αλλά και εμένα-τον συνήγορο υπεράσπισης του, προσωπικά. Ο κ. Γιαννουσάκης μάλιστα έχει ήδη δεχθεί δολοφονική επίθεση από γνωστό ποινικό παλαιότερα, με εντολή των χρηματοδοτών που έχει υποδείξει.
 2) Ο κ. Γιαννουσάκης έχει υποδείξει ως χρηματοδότες τους Zιντάστι και Ριγκαμπατι και μόνο αυτούς. Όπως ορθά γράψατε έχουν εκδοθεί αντίστοιχα εντάλματα.
 3)Επίσης, ο κ Γιαννουσάκης δεν έχει κάνει ΠΟΤΕ και πουθενά αναφορά για επιπλέον ποσότητα, όπως επίσης δεν έχει κάνει αναφορά σχετική για εμπλοκή του κ. Μαρινάκη.
 4)Η συνομιλία που αναφέρετε στον κ. Τριανταφυλλόπουλο αποτελεί προϊόν μερικής εκπλήρωσης εκβιασμών που έχει καταγγείλει ο εντολέας μας κ. Γιαννουσάκης. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ενημερώθηκε εξωδίκως έγκαιρα για αυτό, αλλά ο ίδιος ωστόσο επέλεξε να δημοσιοποιήσει την συνομιλία αυτή. Άλλωστε ο κ. Γιαννουσάκης έχει καταθέσει ηχητικό υλικό που ακούγεται ξεκάθαρα ότι δεν έχει αφήσει ποτέ την παραμικρή πιθανότητα εμπλοκής Μαρινάκη.
 5) Επιπλέον, προς ενημέρωση σας:
Ο κ. Γιαννουσάκης δεν κατέθεσε ποτέ για τα σχετικά εμβάσματα για τον προφανή λόγο ότι δεν του ζητήθηκε. Παρ’όλα αυτά, απέστειλε υπόμνημα του στο οποίο αναφέρει τους λόγους των εμβασμάτων οι οποίοι ήταν αποκλειστικά ναυτιλιακού αντικειμένου.
 6) Επίσης, το σχετικό ηχητικό υλικό γράφτηκε ότι δήθεν ήταν πλαστό. Σας δηλώνει ξεκάθαρα ο εντολέας μας κ. Γιαννουσάκης, ότι ούτε πλαστό είναι ούτε παραποιημένο. Ούτε ορέξεις Γιαννουσάκη υπάρχουν, ούτε σχεδιασμοί.
 Ο κ. Γιαννουσάκης είναι στην διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε ,σε επίπεδο πληροφόρησης σας,  σχετικό με την υπόθεση.
 Σας μεταφέρουμε την παράκληση του και δική μας, να είσαστε προσεκτικοί σε αναφορές στο πρόσωπο του σχετικά με θέματα που εγείρουν ΚΥΡΙΩΣ θέματα ασφαλείας του αλλά και δικής μας. Οτιδήποτε υλικό υπάρχει στην απόφαση η στην δικογραφία είναι αυτονόητο ότι μπορείτε να του κάνετε χρήση. Για πληροφορίες ΟΜΩΣ σχετικές με τον κ. Γιαννουσάκη παρακαλεί όπως τις διασταυρώνετε για την εγκυρότητα τους.
 Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε βρισκόμαστε στη διάθεση Σας και αναμένουμε την κατανόηση Σας και όπως προβείτε στις δέσουσες ενέργειες."

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Γιαννουσάκη,

                    ΓΛΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΚΑΠΛΑΝΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
                    ΦΙΛΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ- ΦΙΛΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ