Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την αθώωση του Ν.Μιχαλιολάκου για το αδίκημα του άρθρου 184 ΠΚ βάζοντας στο αρχείο της αίτηση αναίρεσης του εισαγγελέα Μπρακουμάτσου

Δικαστική νίκη της Χρυσής Αυγής: Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την αθώωση του Αρχηγού για το αδίκημα του άρθρου 184 ΠΚ!
Του Άρη Σπίνου

Θυμίζουμε ότι στις 18 Ιανουαρίου 2019 με την υπ’ αριθ. 204/2019 απόφασή του, το Η΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε κηρύξει αθώο τον Ν.Γ. Μιχαλολιάκο για το αδίκημα της προτροπής σε βία (άρθρο 184 ΠΚ).Η κατηγορία αφορούσε αποσπάσματα πολιτικής ομιλίας, την οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε πραγματοποιήσει ο Γενικός Γραμματέας της Χ.Α το 2011 στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών.Στις 26 Φεβρουαρίου 2019, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος άσκησε αναίρεση κατά της αθωωτικής αποφάσεως διότι κατά την άποψή του το Η΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε προβεί σε εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή του άρθρου 184 ΠΚ.Η αίτηση αυτή συζητήθηκε ενώπιον του ΣΤ΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου στις 19 Μαρτίου 2019, όπου ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του Γεώργιο Μιχαλόλια, Νικόλαο Μιχαλόλια και Δημήτριο Παπαδέλλη.
Τελικά, με την υπ’ αριθ. 850/2019 απόφασή του, το ΣΤ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε το αίτημα του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και απεφάνθη ότι η ομιλία του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου δεν ήταν ικανή να προκαλέσει διέγερση για τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος και κατά συνέπεια το Η΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ορθά ερμήνευσε και εφάρμοσε τον νόμο.Αυτό σημαίνει ότι η αθωωτική απόφαση υπέρ του Αρχηγού της Χ.Α κατέστη αμετάκλητη.