Η "καμμόρα"της Ζακύνθου-Η κάθειρξη 20 ετών σε αξιωματικό της ασφάλειας-ο Ευεργέτης Νικήτας Αρετάκης και ο ρόλος εκκλησιαστικών παραγόντων στα "θεμέλια" του υποκόσμου στο νησί.


Του Άρη Σπίνου 

Αποτέλεσμα εικόνας για Î‘Î¡Î•Î¤Î‘ÎšÎ—Î£Η πυκνογραμμένη, ανώνυμη και ανορθόγραφη σε πολλά σημεία της, αναφορά που εστάλη στο γραφείο του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στην Διεύθυνση ασφαλείας Αττικής ήταν άκρως αποκαλυπτική και όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οι αστυνομικοί την έλαβαν  πολύ σοβαρά υπόψιν τους.

 Εκεί περιγράφεται με σημαντικές λεπτομέρειες η δράση και η καθεστωτική επιβολή στο νησί, ενός πολύ ισχυρού και πολυπλόκαμου οργανωμένου εγκληματικού δικτύου στο οποίο συμμετέχουν, εκκλησιαστικοί παράγοντες, επιφανείς επιχειρηματίες και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου έχουν την υποστήριξη, σκληρών ελλήνων και αλβανών ποινικών. Η αναφορά αυτή εστάλη λίγες μέρες μετά την δολοφονία του 37χρονου Γιώργου Σαρακινίδη, που είχε απασχολήσει έντονα τις αρχές . Το πολυσέλιδο αφήγημα μεταξύ άλλων, κάνει μνεία και σε μια ληστεία που έγινε στην Ζάκυνθο στις 19-4-2016, με την αρπαγή 550.000 ευρώ από τον επιχειρηματία Νικήτα Αρετάκη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διαμένει μόνιμα στο χωριό Άνω Βολίμες του νησιού. Τα χρήματα αυτά προορίζονταν για την δωρεά – κατασκευή ενός δημοτικού σχολείου, από τον επιχειρηματία, στην ορεινή Ζάκυνθο. Όπως καταγράφεται στην επιστολή για την επίτευξη της ληστείας υπήρχε συνδρομή αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσε στην ασφάλεια Ζακύνθου. Πριν λίγες ημέρες καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 20 χρόνια κάθειρξη μαζί με έναν αλβανό συνεργάτη του,για την ληστεία αυτή.  Η σύζυγος του εργάζεται σε υποκατάστημα τραπέζης στο νησί και ερευνάται ο ρόλος της ως προς την πληροφόρηση που ενδεχομένως να έδωσε στον σύζυγο της για την οικονομική ευμάρεια του επιχειρηματία. Όπως σημειώνεται στη αναφορά ο Αλβανός που άρπαξε την τσάντα που περιείχε τα λεφτά, πήρε 70.000 ευρώ και διέφυγε με αυτοκίνητο που είχε νοικιαστεί σε άλλο όνομα, αλλά είχε δοθεί προς χρήση για υπηρεσιακές ανάγκες στον εν λόγω αστυνομικό. Λίγα λεπτά πριν την ληστεία είχε προηγηθεί συνάντηση του θύματος με δύο αστυνομικούς, ένας εκ τον οποίων είναι ο εμπλεκόμενος στην ληστεία, σε καφετέρια του νησιού, προκειμένου ο Αρετάκης να ενημερωθεί αν υπάρχει κάποια εξέλιξη, στην διαλεύκανση μιας άλλης ληστείας που είχε προηγηθεί σε βάρος του, πριν λίγους μήνες, όπου του είχαν πάρει από το σπίτι του 250.000ευρώ.Η ληστεία αυτή μέχρι σήμερα δεν έχει εξιχνιαστεί.Βάσιμες υποψίες βαραίνουν έναν ήδη νεκρό πρώην συνταξιούχο ταχυδρομικό που δολοφονήθηκε  πριν λίγους μήνες από συγγενικό του πρόσωπο  Όπως προκύπτει από τις δικογραφίες αυτών των δύο ληστειών,που το edolio 5 έχει στη διαθεσή του. ο Αρετάκης ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά τα είχε σπίτι του, λόγω των capital control, προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες του σχολείου που έφτιαχνε ως χορηγός.Όλα τα παραπάνω ακούστηκαν κατα την εκδίκαση της υπόθεσης της μεγάλης ληστείας των 550.000 ευρώ ,στο δικαστήριο όπου έκριναν και την ενοχή των 2 κατηγορουμένων.  Στην αναφορά-επιστολή γίνεται λόγος για εμπόριο ναρκωτικών ,υποθέσεις τοκογλυφίας , με λεπτομέρειες και ονόματα που ελάχιστοι θα μπορούσαν να γνωρίζουν και την προστασία που παρέχουν στις υποθέσεις αυτές επιφανείς επιχειρηματίες του νησιού και εκκλησιαστικοί παράγοντες.