Και αστυνομικοί μπλεγμένοι στην υπόθεση του ξυλοδαρμού Τζήλου!


Και αστυνομικοί μπλεγμένοι στην υπόθεση του ξυλοδαρμού Τζήλου!Νέα διάσταση δίνεται στην πολύκροτη υπόθεση του ξυλοδαρμού του διαιτητή Θανάση Τζήλου. H ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι εξιχνίασε την υπόθεση ταυτοποιώντας δύο εκ των δραστών, στους οποίους θα ασκηθεί δίωξη.
 Στην υπόθεση εμπλέκονται και δυο εν ενεργεία αστυνομικοί,αφού στην επίθεση συμμετείχαν τελικά τέσσερα άτομα, οι οποίοι επέβαιναν στο λευκό Polo που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στις έρευνες της.
Οι δύο δράστες που δεν έχουν ταυτοποιηθεί,  υπηρετούν στην ελληνική αστυνομία και πρόκειται για έναν 49χρονο Υπαστυνόμο Α' και έναν 36χρονο Ανθυπαστυνόμο.
Σύμφωνα με τη  ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, τη στιγμή που ο 36χρονος επιβιβαζόταν σε αυτοκίνητο, εξωτερικά της οικίας του, δέχτηκε επίθεση από τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έσπασαν το τζάμι του οχήματος, έριξαν τον παθόντα βίαια στο οδόστρωμα και του κατάφεραν πολλαπλά λακτίσματα και χτυπήματα με τα χέρια, αλλά και με σφυρί που έφερε ένας εκ τωνδραστών,ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο.Από την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης και τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίησηόλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν από την πρόοδο της έρευνας, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της συμμετοχής και η ταυτοποίηση των στοιχείων δύο εκ των δραστών.Πρόκειται για ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων και ενός ακόμα άγνωστου μέχρι στιγμήςσυνεργού τους, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Πληροφορίες, που διέρρευσαν μετά την ανακοίνωση της ΕΛ,ΑΣ για τουλάχιστον τρεις φυσικούς αυτουργούς της επίθεσης, αναφέρουν ότι η προανάκριση έδειξε και τέταρτο πρόσωπο ως εμπλεκόμενο στον άγριο ξυλοδαρμό. Kάνει, μάλιστα, λόγο για εμπλοκή και  δύο εν ενεργεία αστυνομικών  στην επίθεση σε βάρος του Λαρισαίου διαιτητή, επισημαίνοντας ότι με βάση την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας οι δράστες του ξυλοδαρμού του Θανάση Τζήλου ήταν τουλάχιστον τρεις: Ο 46χρονος Δ.Μ., ο 27χρονος Χ. Π. και ένας άγνωστος άνδρας. Τονίζει, ωστόσο, ότι στο  λευκό Polo των δραστών επέβαιναν 4 άτομα, τα οποία διακρίνονται σε δύο ερασιτεχνικά βίντεο, καθώς και στα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας της εθνικής οδού.