ΜΕΤΑ ΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ "ΣΦΑΛΙΑΡΑ". 2 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ.ΣΤΟ "ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ" ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕ Ο ΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ.ΜΕ ΤΙΣ...400.000 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ !!!


Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣΑποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ EDOLIO5 
H Νέα καταδίκη σε βάρος του Καρατζαφέρη ή "ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ "όπως λέγεται στη δημοσιογραφική πιάτσα  ήρθε να προστεθεί στην ήδη  (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)τελεσίδικη απόφαση 7350/2016 του εφετείου Αθηνών. 1 χρόνου φυλακή και στέρηση πολιτικών δικαιομάτων 12 μηνών για την υπόθεση ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ όπως ήδη έχει γράψει το edolio5.blogspot.com .
  Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με απόφασή του στις 12/12, καταδίκασε τον  Γ. Καρατζαφέρη, σε ποινή διετούς φυλάκισης με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, αφού τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση, το οποίο είχε διαπράξει πριν πέντε περίπου χρόνια, εναντίον της τότε βουλευτή και νυν Υφυπουργού Εσωτερικών, Μ. Χρυσοβελώνη.Συγκεκριμένα, σε εκπομπές που έκανε ο ίδιος στο ΑΡΤ , είχε διαδώσει συκοφαντικές πληροφορίες σχετικά με την ακεραιότητα του χαρακτήρα της  Χρυσοβελώνη και ειδικότερα, για τον τρόπο άσκησης του επαγγέλματος της ως δικηγόρου στην Μαγνησία. Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι όσα είχε αναφέρει ο Γ. Καρατζαφέρης ήταν αναληθή και ότι τα διέδιδε, ενώ ο ίδιος γνώριζε ότι ήταν αναληθή και πως θα την πλήξουν πολιτικά και επαγγελματικά. Αυτά τουλάχιστον ανέφερε ο Εισαγγελέας της έδρας, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα απολύτως ελαφρυντικό που πρότεινε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου. Και μόνο αυτό το γεγονός,το οποίο θεωρείται πρωτοφανές για πρώην βουλευτή δείχνει την απαξία του εγκλήματος του . Με την εισαγγελική πρόταση συντάχθηκε το δικαστήριο επιβάλλοντας την προαναφερόμενη ποινή. Το εδώλιο για τον πατήρ είναι πλέον συνήθεια ενώ για το γιό  στο παρά πέντε γλίτωσε την ποινή λόγο μετατροπής του κατηγορητηρίου εν ακροατηρίο!!   Η μεταβολή της κατηγορίας απάλλαξε  τον Γιαννάκη Καρατζαφέρη από την καταδίκη για την… αμέλειά του να μην δηλώσει καταθέσεις που είχε στο εξωτερικό.Ο Γιαννάκης βρέθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή, δηλαδή την μη δήλωση καταθέσεων στο εξωτερικό.Η υπόθεση ήταν "ουρά"των κατηγοριών κατά του πατέρα του,αφού σε μια οφσόρ είχε βρεθεί να είναι συνδικαιούχος . Κατά την διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι «δεν είχε ακούσει πως έπρεπε να δηλώνει τις συγκεκριμένες καταθέσεις» και ότι δεν απέκρυψε σκόπιμα τα εισοδήματα! Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος του υπενθύμισε ότι είναι «δημοσιογράφος» και ως έκ τούτου όφειλε να είναι ενήμερος για την συγκεκριμένη υποχρέωσή του.Ερωτηθείς δε για το που βρήκε αυτά τα χρήματα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Αθ. Βαρλάμης, χαρακτήρισε λογικό να προέβη σε αποταμιεύσεις αφού «έβγαζε 400.000 ευρώ τον χρόνο».Ωστόσο το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του έγκριτου ποινικολόγου  για μεταβολή της κατηγορίας από δόλο σε αμέλεια και ως εκ τούτου λόγω ενός παλαιότερου Νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών (2012)που προέβλεπε παύση της ποινικής δίωξης για αδικήματα για τα οποία απειλείται ποινή φυλάκισης έως και ένα έτος, ο δημοσιογράφος απαλλάχθηκε από την κατηγορία,και δεν αθωώθηκε όπως ψευδώς έχει αναφέρει δημοσίως ο Γιώργος Καρατζαφέρης.Το ίδιο ψέμα περί αθώωσής του ισχυρίζεται άλλωστε και για τον εαυτό του.   

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΑΡΗΣ ΣΠΙΝΟΣ