Ένα σκάνδαλο για τον εισαγγελέα!! Τα ερωτήματα, -το ακίνητο και η μονοπρόσωπη ΙΚΕ των...1000 ευρώ

-Πως ένα ακίνητο αξίας άνω των 12 εκατ. ευρώ πωλήθηκε μόνο 5.1 σε μια ΙΚΕ των 1000 ευρώ που ιδρύθηκε τον Μάρτιο. -Ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης; Από πού προήλθαν τα χρήματα και ποιο είναι το πόθεν έσχες του;
Τεράστιες οι ευθύνες της διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και της ΕΤΕ, για το ξεπούλημα του ακινήτου-φιλέτου στην οδό Υπατίας, εν όψει πώλησης της εταιρείας. Πώς γίνεται προσπάθεια ματαίωσης της πώλησης της εταιρείας.
 Η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής και προσωπικά ο διευθύνων σύμβουλός της και η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Οργάνωσης και Προμηθειών, που έχουν τοποθετηθεί όπως και όλο σχεδόν το Δ.Σ. στη θέση αυτή από την κυβέρνηση, αποφάσισαν την πώληση του 9ωρόφου διατηρητέου ακινήτου της, αξίας, σύμφωνα με μεσιτικούς κύκλους της αγοράς, άνω των 12 εκατ. ευρώ, αντί τιμήματος 5,1 εκατ. ευρώ, στην εταιρεία Golden Horizon Athens Investments One Μονοπροσωπική ΙΚΕ, με κεφάλαιο 1.000 ευρώ!!!Η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε την 31.12.2018 με δημοσίευμα εφημερίδας (δελτίο τύπου της), όπου γίνεται φανερή προσπάθεια από πλευράς διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής να δικαιολογηθεί το κυριολεκτικό ξεπούλημα του συγκεκριμένου ακινήτου και η απογύμνωση της εταιρείας από τα περιουσιακά της στοιχεία, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν κεφαλαιακοί λόγοι που να το επιβάλλουν.Τα επιχειρήματα της διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι σαθρά, αφούα) η αγοράστρια εταιρεία δεν είναι ισραηλινών συμφερόντων, αλλά είναι ελληνική εταιρεία ΙΚΕ με έδρα την οδό Ασκληπιού 34 της Αθήνας και διαχειριστή και εταίρο τον Πέτρο Πολίτη, κάτοικο Γλυφάδας. Άλλη είναι η ισραηλινή εταιρεία που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ακίνητο αλλά αποκλείστηκε…   β) δεν εξηγεί γιατί και πώς και από ποιον σοβαρό και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΚΤΙΜΗTΗ η εύλογη αξία του ακινήτου υπολογίσθηκε σε 3,5 εκατ. ευρώ, ποσό ιδιαιτέρως χαμηλό τόσο για τις αξίες της περιοχής όσο και για το μέγεθος και τις προοπτικές του ακινήτου. Σημειωτέον ότι στην εισήγηση της παραπάνω αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας προς το Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής η λογιστική αξία του ακινήτου είναι 3,1 εκ. ευρώ. Τι ισχύει τελικά;      γ) την πώληση του ακινήτου εισηγήθηκε την 10.5.2018 προς το Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Οργάνωσης και Προμηθειών Α. Σκ. χωρίς να έχει τις αναγκαίες γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με την αγορά ακινήτων. Η συγκεκριμένη είναι συνταξιούχος τμηματάρχης της ΕΤΕ και έχει το πρόσθετο προσόν ότι τοποθετήθηκε στη θέση της από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. δ) δεν έλαβε υπ’ όψιν την απαγόρευση μεταβολής των περιουσιακών στοιχείων της Εθνικής Ασφαλιστικής που θεσπίσθηκε από το project «Πηνελόπη», όπως ονομάσθηκε από την ΕΤΕ η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, που είναι σε εξέλιξη.Με την παραβίαση της απαγόρευσης αυτής από πλευράς της διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής (αλλά και της ΕΤΕ) απομειώνεται συνειδητά η αξία της και αποθαρρύνονται οι υποψήφιοι αγοραστές, γεγονός που αποδεικνύει κατά τη γνώμη μας ότι πρόθεση της κυβερνητικής διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι η με κάθε τρόπο ματαίωση της πώλησής της Νομίζουμε ότι ήλθε πλέον η ώρα του εισαγγελέα, ο οποίος θα διερευνήσει τις συνθήκες πώλησης του ακινήτου.