26 Ιουνίου αρχίζει η δίκη στο εφετείο για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ! Χωρίς τον ηθικό αυτουργό κάθονται στο εδώλιο ως φερόμενοι εκτελεστές τα αδέρφια Λάλα. Η δικογραφία - φιάσκο, η εκτέλεση του μπράβου Κοντογιώργη, τα 2 «ανώνυμα» SMS του πληροφοριοδότη της ΕΛΑΣ και η άρνηση του ανακριτή να εκδώσει εντάλματα σύλληψης χωρίς ουσιαστικά στοιχεία. Το κατηγορητήριο.


edolio5 team

Από την αρχή της υποθέσεως αυτής το edolio5 με εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ είχε καταγράψει τις αδυναμίες της δικογραφίας φιάσκο για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ με τις προεκλογικές συλλήψεις που έγιναν προκειμένου η κυβέρνηση να θεωρηθεί ότι πατάσει το οργανωμένο έγκλημα. 

Μια δικογραφία που έχουμε επισημάνει στο edolio5 ότι θα εκθέσει αυτούς που την συνέταξαν ! 

Οι δύο φερόμενοι φυσικοί αυτουργοί, τα αδέλφια Γιάννης και Στράτος Λάλας 40 και 48 ετών – είναι αντιμέτωπα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Στις 26 Ιουνίου θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δύο κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν τον Απρίλιο του 2023 για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι ίδιοι αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή ! 

Τα δύο αδέλφια είναι αντιμέτωπα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Οι φερόμενοι φυσικοί αυτουργοί κρατούνται προσωρινά από τις 28 Απριλίου 2023, με την προσωρινή κράτηση να λήγει στις 28 Οκτωβρίου 2024 για αυτό και προσδιορίζεται η δίκη τον Ιούνιο προκειμένου να μην αποφυλακιστούν.

Αυτό που έχει όμως ιδιαίτερη σημασία είναι ότι δεν έχουν βρεθεί οι ηθικοί αυτουργοί, παρά την επιμονή της ΕΛΑΣ να φωτογραφίζει χωρίς στοιχεία τον άνθρωπο που έδωσε εντολή και την άρνηση του ανακριτή να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Το γεγονός αυτό από μόνο του δηλώνει την προχειρότητα και την βιασύνη των ερευνών της ΕΛΑΣ και όπως προκύπτει από συνομιλίες του edolio5 με αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση όλα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αθώωση των 2 κατηγορουμένων. 


Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε στις 9 Απριλίου 2021, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, από δύο άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλο.

Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι πρόκειται για στυγνή δολοφονία από το οργανωμένο έγκλημα.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας σύμφωνα με όσα είναι σε θέση να γνωρίζει το edolio5 φέρονται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στη δολοφονία του Καραϊβάζ συμμετείχαν δύο ομάδες δραστών. Η πρώτη παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο κατά την έξοδο του από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Star και ενημέρωσε για τις κινήσεις του την ομάδα των εκτελεστών. Κατά συνέπεια όχι μόνο δεν έχει βρεθεί ο ηθικός αυτουργός αλλά ούτε τα μέλη της άλλης ομάδας.

Στις 28 Απριλίου 2023, δύο χρόνια μετά την δολοφονία του Καραϊβάζ, στην προεκλογική περίοδο η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις.

Οι δύο συλληφθέντες, μετά τις πολύωρες απολογίες τους στον ανακριτή, και με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Πριν λίγες εβδομάδες απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλαν.

Κάθε μέρα που περνάει η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε ακόμη πιο δύσκολη θέση αφού πλέον η δικογραφία που αφορά την σύλληψη των αδερφών Λάλα που σχετίζονται σύμφωνα με αυτήν, με την δολοφονία Καραϊβάζ, γίνεται «φύλο και φτερό» και εύκολα κανείς μπορεί να κατανοήσει ότι δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό στοιχείο ή έστω τυπικό που να μπορεί να οδηγήσει τους συλληφθέντες σε καταδίκη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην δικογραφία, την οποία έχει στην διάθεση του το edolio5, αναφέρονται και άλλα ονόματα με φερόμενη εμπλοκή στην δολοφονία του πυγμάχου Κοντογιώργη αλλά ο ανακριτής δεν έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης αφού προφανώς δεν βρίσκει κανένα στοιχείο που να δικαιολογήσει μια τέτοια ενέργεια του. Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι πως τα πάντα έχουν στηριχθεί σε 2 ανώνυμα SMS που εστάλησαν στον Κοντογιώργη πριν δολοφονηθεί, όπως ισχυρίζεται η ΕΛΑΣ, όπου ο ανώνυμος πληροφοριοδότης του έλεγε ποιοι θα τον σκοτώσουν. Εκτός από τα 2 αδέρφια αναφέρει άλλα 2 ονόματα εκ των οποίων ο ένας δεν έχει απασχολήσει ποτέ την ΕΛΑΣ και έχει νόμιμη άδεια οπλοφορίας.





Όπως προκύπτει από την δικογραφία η ΕΛΑΣ παρακολουθούσε όλα τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων επί μεγάλο διάστημα και το μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο που έχει βρεθεί είναι ο διάλογος του Ιωάννη Λάλα με την μητέρα του που σύμφωνα με την «μετάφραση» της ΕΛΑΣ ήταν προσπάθεια να συγκαλύψει τα ίχνη του. Η προσεκτική ανάγνωση όμως κάθε άλλο παρά αυτό δείχνει.



ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !