(N2) Το πόρισμα της ΑΑΔΕ για τα 6.900.000 ευρώ εικονικά τιμολόγια του Νίκου Κοκλώνη! Το Colpo Grosso που έκανε και «έστησε» με τον υπάλληλο του, Halo Panajiot με πλαστή ταυτότητα την εταιρεία «Λογισμικό Μέδουσα ΙΚΕ» και τον έβαλε διαχειριστή. Ο τραπεζικός λογαριασμός που άνοιξαν μαζί και το πλαστό διαβατήριο που χρησιμοποίησαν για να παραπλανήσουν το Ελληνικό δημόσιο και να πάρουν ΑΦΜ.


Του ειδικού συνεργάτη 

Τα πράγματα είναι πλέον προ της επιβαλλόμενης απαντήσεως από τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN του Ιβάν Σαββίδη για το αν γνωρίζει ή όχι τα έργα και τις ημέρες που αποκαλύπτονται πλέον με καταιγιστικό ρυθμό για τον Νίκο Κοκλώνη και ειδικά όταν αυτές οι αποκαλύψεις που προβαίνει το edolio5 έχουν να κάνουν με αδικήματα φορολογικού χαρακτήρα - έκδοσης εικονικών τιμολογίων.

Το edolio5 συνεχίζει σήμερα το δεύτερο μέρος του ( διαβάστε το πρώτο μέρος ) ρεπορτάζ που αφορά το πόρισμα - έκθεση της ΑΑΔΕ που περιέχει το φορολογικό έλεγχο που έγινε στην εταιρεία του Νίκου Κοκλώνη «FAST CAPITAL ΜΙΚΕ» και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εξέδωσε και έλαβε εικονικά τιμολόγια ύψους 6,9 εκατ. ευρώ.

Το πόρισμα στάλθηκε στις 9/4/24 στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών. Η υπόθεση αυτή είναι δημοσίου ενδιαφέροντος με μεγάλη σημασία αφού αφορά όχι μια ιδιωτική συναλλαγή αλλά χρήματα του Ελληνικού δημοσίου. Στα πλαίσια αυτά ασκώντας το δημοσιογραφικό καθήκον και το εύλογο ενδιαφέρον το edolio5 παρουσιάζει το ρεπορτάζ χωρίς φυσικά να γνωρίζει αν όσα αναφέρονται στην έκθεση της ΑΑΔΕ είναι αληθή. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε την εταιρεία του Νίκου Κοκλώνη αλλά κανένας δεν επέστρεψε... το τηλεφώνημα μας

Μια από τις εταιρείες που χρησιμοποιήθηκε για την έκδοση των εικονικών τιμολογίων που αυτά ανήλθαν μόνο από αυτή την εταιρεία σε περίπου 6,2 εκατ. ευρώ ήταν η «Μέδουσα ΜΙΚΕ» . Σύμφωνα με το πόρισμα η έδρα της εταιρείας ήταν στην Οδό Τροίας 8 στην Αθήνα και διαχειριστής φερόταν ο Armando Meta.

Όπως σημειώνουν οι ελεγκτές του πορίσματος όταν πήγαν στην διεύθυνση αυτή δεν βρήκαν ούτε καν γραφείο! Από όσα περιγράφουν στην έκθεση τους, το πρόσωπο αυτό είναι ανύπαρκτο ως προς την φυσική οντότητα του καθώς και ο αρ. διαβατηρίου BJ3613296 που χρησιμοποιήθηκε για συναλλαγές με τράπεζες και γενικά με το δημόσιο ανήκει σε κλεμμένο διαβατήριο νεαρής Αλβανίδας. 

Με το διαβατήριο αυτό έβγαλε και ΑΦΜ 

Σε έλεγχο που έγινε σε ανύποπτο χρόνο από περιπολικό της Άμεσης Δράσης σε έναν επίσης Αλβανό με το όνομα Halo Panajiot βρέθηκε να έχει πάνω του το πλαστό διαβατήριο του Armando Meta. Ο Halo Panajiot  τα έτη 2013 - 14 εργαζόταν ως μισθωτός στην εταιρεία «FAST GROUP ΜΙΚΕ» είναι ο Κοκλώνης, πριν οριστεί ως εκπρόσωπος και διαχειριστής ο Meta Armando! 

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι ο Meta Armando αποφυλακίστηκε στις 25/1/23 και διαμένει στην Νέα Ιωνία επί της οδού Δεμερδεσίου 2 - 4. Στις 8/5/2006 ο Νίκος Κοκλώνης μαζί με τον Halo Panajiot άνοιξαν από κοινού τραπεζικό λογαριασμό στην Euro Bank και την 27/9/2006 τον έκλεισαν. όταν εργαζόταν στην εταιρεία «FAST GROUP» ο Δημήτρης Κοκλώνης - πατέρας του Νίκου - ήταν αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. η Ερασμία Κοκλώνη - μητέρα του Νίκου -. 

Όπως σημειώνεται στην έκθεση από όλα τα έγγραφα που προκύπτουν οι μεταβολές στην εταιρεία για κάθε πράξη γινόντουσαν από τους διαχειριστές Armando Meta και Κοκλώνη Νικόλαο γεγονός που δηλώνει απερίφραστα ότι ο 2ος ήξερε τον ρόλο του πρώτου.

Όπως προκύπτει στο πόρισμα του ελέγχου η εταιρεία «ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΜΕΔΟΥΣΑ ΜΙΚΕ» το 2016 εξέδωσε 4 εικονικά φορολογικά στοιχεία αξίας 50.739€ το 2017 εφτά εικονικά φορολογικά στοιχεία αξίας 31.500€ και το 2018 ένα φορολογικό εικονικό στοιχείο 2.285.700€. Χωρίς καμία αμφιβολία το πόρισμα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι ο αυτουργός στην έκδοση των εικονικών τιμολογίων είναι ο Halo Panajiot και συνεργός ο Νικόλαος Κοκλώνης.

Σημειώνεται επίσης , στην ίδια έκθεση ότι ο Ν. Κοκλώνης είναι διαχειριστής της ελεγχόμενης εταιρείας από 18/1/17 έως 27/7 του ίδιου έτους ενώ παράλληλα συμμετέχει με ποσοστό 1% από 18/1/17 έως 11/10/18 ενώ από ενάρξεως 3/8/15 έως τις 11/10/18 στην ελεγχόμενη επιχείρηση «FAST CAPITAL ΜΙΚΕ» είναι διαχειριστής ο Ν. Κοκλώνης και η οποία έλαβε εικονικά τιμολόγια αξίας 5.102.427€.

Στην συνέχεια στις 11/12/18 τα εταιρικά μερίδια του Κοκλώνη σε ποσοστό 100% μεταβιβάζονται στον ανύπαρκτο Armando Meta ο οποίος έχει ήδη αναλάβει από 27/7/17 έως και τις 10/8/20 και εκκαθαριστής.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα, πάντα σύμφωνα με την έκθεση ότι ο Ν. Κοκλώνης γνώριζε την ανυπαρξία του προσώπου Meta Armando και την πλαστότητα του διαβατηρίου προκειμένου να προβαίνει σε πράξεις με το δημόσιο.

Υ.Γ. 

Η σιωπή του OPEN που πλέον είναι εκτεθειμένο αφού δεν μπορεί να πει ότι δεν γνωρίζει για τις πρακτικές του Κοκλώνη και είναι ήδη κρεμασμένο στα μανταλάκια από τις καταγγελίες για ανύπαρκτα ταξίδια που πουλούσαν και προωθούσαν στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια - η εκπομπή βρίσκεται στην επιμέλεια και την ευθύνη του Κοκλώνη - δεν μπορεί να συνεχιστεί. 




Το ρεπορτάζ συνεχίζεται... με νέα συγκλονιστικά στοιχεία.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !