Καταπέλτης ο εισαγγελέας Κωσταρέλος για τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη! Η δίκη στο εφετείο για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και τα 23 χτυπήματα στο κεφάλι που επέφεραν τον θάνατο του. Η πρωτόδικη ποινή σε κάθειρξη 10 ετών και ο 80χρονος που έμεινε εκτός φυλακής λόγο ηλικίας με βραχιολάκι στο σπίτι του.


edolio5 team

Να κηρυχθούν ένοχοι από το δικαστήριο ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης για θανατηφόρα σωματική βλάβη, όπως και πρωτόδικα, ζήτησε ο εισαγγελέας στη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στη σύντομη εισήγηση του επί της ενοχής, υποστήριξε πως τα 23 χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος στο κεφάλι ήταν αυτά που επέφεραν το θάνατο.

«Αν και γνώριζαν ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, και είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν το αποτέλεσμα του θανάτου, εν τούτοις επιτέθηκαν με κλωτσιές στο κεφάλι σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου» ανέφερε ο εισαγγελέας.

Μάλιστα, αποδόμησε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ότι βρισκόταν σε άμυνα, λέγοντας πως «δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο και αυτοί έσπασαν το μεγαλύτερο μέρος του τζαμιού, ενώ ο Κωστόπουλος ήταν μόνος του μέσα στο κατάστημα και είχε κληθεί η αστυνομία και ήταν βέβαιη η σύλληψη του».

Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για «σκηνικό λιντσαρίσματος» και περιέγραψε πως «οι κατηγορούμενοι άρχισαν με τα πόδια να σπάνε τη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και με μένος να τον χτυπάνε στο κεφάλι, το οποίο ταλαντευόταν δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να προσκρούσει στα τζάμια. Ο ένας τον έσυρε στο πεζοδρόμιο αφού τον αφόπλισε από το μαχαίρι. Τότε ο Ζακ Κωστόπουλος ανέπνεε και είχε τις αισθήσεις τους. Ο ένας τον κλώτσησε συνολικά 9 φορές από τις οποίες οι 5 στο κεφάλι και ο άλλος 5 φορές και οι τρεις στο κεφάλι».

Για το ζήτημα της αιτίας θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου ο εισαγγελέας βασίστηκε στις καταθέσεις των ιατροδικαστών που έκαναν λόγο για «ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου που συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο μέσω μηχανισμού στρες» ενώ επεσήμανε ότι «δεν υπήρχε παθολογία της καρδιάς».

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Στέλιος Κωσταρέλος πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι για θανατηφόρο σωματική βλάβη τόσο ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, όπου δέχτηκε την επίθεση ο Ζακ Κωστόπουλος, όσο και ο μεσίτης, ο οποίος διατηρούσε γραφείο στην περιοχή και συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του θύματος.

Σε πρώτο βαθμό και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών, ωστόσο, λόγω ηλικίας, ο 80χρονος κοσμηματοπώλης δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή και εξέτιε την ποινή του με βραχιολάκι.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !