Οι συλλήψεις που έγιναν και το «βαθύ λαρύγγι» που έδωσε την μεγάλη δουλειά! Τσακίζουν το «κύκλωμα Σκαφτούρου» οι αρχές για να φτιάξουν νέο «αφεντικό» που θα διακινεί τους χημικούς διαλύτες για τα λαθραία καύσιμα. Κατάσχεσαν 8 βυτιοφόρα με 250 τόνους. «Οι παλιοί εμπλέκονται με δολοφονίες και έχουν γίνει πλέον κόκκινο πανί που δεν το αγγίζεις» λέει στο edolio5 ερευνητής της ΕΛΑΣ που ασχολείται με την υπόθεση.


edolio5 team

Μπροστά στα βαριά κακουργήματα που αντιμετωπίζουν πλέον οι συλληφθέντες, αρκετοί εξ αυτών έχουν προφυλακιστεί, από το πρόσφατο κύκλωμα νόθευσης καυσίμων, έχουν ανοίξει το στόμα τους και μιλούν στις αρχές. Στον εντοπισμό και τη δέσμευση σημαντικών ποσοτήτων (252.000 κιλά) επικίνδυνων διαλυτών, που χρησιμοποιούνται για τη νόθευση καυσίμων, προχώρησαν Τελωνειακοί Ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε δύο σημεία, σε Πάτρα και Ευζώνους.

α) Στο Τελωνείο της Πάτρας, εντόπισαν εννέα βυτία, προερχόμενα από κοινοτική χώρα με ύποπτο φορτίο. Έστειλαν δείγμα στο Χημείο, και από την ανάλυση διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για επικίνδυνους διαλύτες, που χρησιμοποιούνται για νόθευση καυσίμων.





Τα 229.000 κιλά των διαλυτών είχαν ψευδώς δηλωθεί με κωδικούς άλλων προϊόντων.

β) Στο Τελωνείο Ευζώνων, μετά από έρευνα σε βυτιοφόρο βουλγαρικών πινακίδων, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι:

• Το βυτιοφόρο μετέφερε 23.000 κιλά διαλυτών που, όταν αναμειχθούν με βενζίνη, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία νοθευμένου καυσίμου βενζινοκινητήρων.
• Η παραλήπτρια εταιρεία δε διέθετε πραγματικές εγκαταστάσεις στο χώρο, που δήλωνε ως έδρα της, στην Θεσσαλονίκη.
• Ο τόπος παράδοσης του εμπορεύματος ήταν γνωστός στις Αρχές από προηγούμενη υπόθεση λαθρεμπορίας χημικών διαλυτών και αιθυλικής αλκοόλης, στην οποία εμπλεκόμενος ήταν -μεταξύ άλλων- και ο ιδιοκτήτης του χώρου.


Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 το χτύπημα αυτό είναι ένα ακόμη στο «κύκλωμα Σκαφτούρου» που μέχρι την δολοφονία του αποτελούσε την κυρίαρχη δύναμη στην διακίνηση λαθραίων και νοθευμένων καυσίμων καθώς και τσιγάρων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν στην εφημερίδα μας πως η εμπλοκή του κυκλώματος αυτού σε δολοφονίες για ανταγωνιστικά συμφέροντα έχουν καταστήσει πλέον επικίνδυνοι οποιαδήποτε συνεργασία με τους διαδόχους του κυκλώματος και το μόνο που μένει πλέον είναι να αλλάξουν τα αφεντικά μιας προσοδοφόρας δράσης που αφήνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα. Εμπλεκόμενος που ακόμη δεν έχει προφυλακιστεί και παρά το γεγονός ότι έχει κυρίαρχο ρόλο στο κύκλωμα που αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες, έδωσε στις αρχές την μεγάλη δουλειά προκειμένου ο ίδιος να πέσει στα μαλακά που όπως φαίνεται μέχρι τώρα συμβαίνει.


ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !