Όλα μέλι - γάλα! Το "πρότζεκτ Βούλα" με τις 400 μαζονέτες, οι αντιρρήσεις του δήμου που είχε προσφύγει στο ΣτΕ και τα 11 στρέμματα που δόθηκαν ως αντάλλαγμα για ξεπροσφύγει! Το οικόπεδο - φιλέτο που αγοράστηκε 50.000.000 ευρώ από το μουσείο Μπενάκη και τα δις που θα εισπράξει το επενδυτικό σχήμα.


Του Άρη Σπίνου

Τελικά σε αυτή την χώρα αν υπάρχει "καλή συνεννόηση" όλα γίνονται. Η  επένδυση στα Κτήματα Κόνιαρη στη Βούλα με τον τίτλο Project Voula, ύψους 140 εκατ. ευρώ, που έχουν αναλάβει οι Αμερικανοί των Hines και Henderson Park και στην οποία προβλέπεται η δημιουργία ενός σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος 400 πολυτελών κατοικιών, όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσει κανονικά δεν φέρνει καμία αντίρρηση. Ο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης έχει εγκρίνει ήδη τα τοπογραφικά της επένδυσης και μέχρι στιγμής έχει εκδοθεί η άδεια δόμησης για το πρώτο από τα 8 οικοδομικά τετράγωνα, ενώ έχουν ολοκληρωθεί και οι γεωτεχνικές μελέτες στο πρώτο οικοδομικό τετράγωνο. Μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα θα εγκατασταθεί και η εργολαβία στο συγκεκριμένο τμήμα και θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής.

Το Project Voula αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη τετραετία, ενώ το έργο, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί με τμηματικές παραδόσεις κατοικιών έως και το 2024. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, δεδομένου ότι ο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης προσέφυγε στην ποινική Δικαιοσύνη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των επενδυτών, ενέργειες που αποτέλεσαν τον κύριο παράγοντα καθυστέρησης στην έναρξη των εργασιών.


Ο Δήμος κατάφερε να μπλοκάρει για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα την εξέλιξη της συγκεκριμένης επένδυσης, καθώς διαφωνούσε αλλά τώρα όπως φαίνεται και αφού ο δήμος πήρε 11,5 στρέμματα ως αντάλλαγμα από το συγκεκριμένο φιλέτο έγιναν όλα μέλι γάλα.

Αυτήν τη στιγμή προβλέπεται η δόμηση περίπου 63 στρεμμάτων από πλευράς των επενδυτών, με συντελεστή δόμησης 0,6. Το επενδυτικό σχήμα, που αποτελείται από τον αμερικανικό όμιλο ανάπτυξης ακινήτων Hines και τον ευρωπαϊκό επενδυτικό όμιλο ακινήτων Henderson Park, που αγόρασε το κτήμα τον Αύγουστο του 2020 από το Μουσείο Μπενάκη για 50 εκατ. ευρώ, φιλοδοξεί να υλοποιήσει εκεί το δεύτερο μεγαλύτερο έργο οικιστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.