Μια πρωτοβουλία ανθρωπιάς! Η αλληλεγγύη του Focus FM 103,6 στην μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος. Ένα φορτηγό τρόφιμα μάζεψαν οι ακροατές του σταθμού που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη αλλά τον ακούν σε όλη την Ελλάδα.


edolio5 team

Μέσα σε αυτήν την τρομερά δύσκολή, για όλους τους Έλληνες, οικονομική συγκυρία, οι ακροατές του Focus Fm 103,6 βοήθησαν έμπρακτα τους 120 μοναχούς της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου που βρίσκονται σε πλήρη απομόνωση!

Μέσα σε λίγα 24ωρα τα γραφεία του Focus FM στην Θεσσαλονίκη ενός ραδιοφωνικού σταθμού που ακούγεται σε όλη την Ελλάδα, γέμισαν με κάθε λογής προϊόντα, τα οποία απλός κόσμος έστειλε για την στήριξη Μοναστηριού. Τα προϊόντα αυτά γέμισαν ένα ολόκληρο φορτηγό και μαζί με τις ευχές και την αγάπη των ακροατών του αναχώρησαν από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, στο Άγιο Όρος!

Με αυτήν την ανιδιοτελή κίνηση αγάπης, χιλιάδες άνθρωποι δήλωσαν την συμπαράστασή τους στην Χριστιανική Αδερφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα υπόκειται έναν άνευ προηγουμένου αποκλεισμό από τον έξω κόσμο, με αποτέλεσμα οι προμήθειες εντός της Μονής να είναι σε κρίσιμο σημείο, γεγονός που απειλεί τις ζωές των Αγιορειτών μοναχών.

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες αλλοδαποί εργάτες γης, εισέβαλαν σε ελαιώνες που ανήκουν στο Μοναστήρι και αφού μάζεψαν παράνομα τις ελιές, προχώρησαν, σύμφωνα με τις καταγγελίες του ηγουμένου της μονής Μεθόδιου σε παράνομη υλοτόμηση.