Το "παράρτημα" της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή (Γραβιάς 4) και το Predator! Η διεύθυνση που ελέγχει τον κυβερνοχώρο και κάνει και άλλες "δουλειές"! Τι λέει στο edolio5 "τεχνικός" μεγάλης πρεσβείας για τις παρακολουθήσεις και τους "άτσαλους" χειριστές του!

 

Του Άρη Σπίνου

Είναι αλήθεια ότι πλην ελαχίστων που γράφουν και ξανά γράφουν για την υπόθεση των υποκλοπών που αργά ή γρήγορα θα γκρεμίσει το καθεστώς Μητσοτάκη, γνωρίζουν βασικά πράγματα για τον τρόπο που λειτουργούν οι παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών από την ΕΥΠ και τις άλλες αρχές που έχουν δυνατότητα για αυτόν τον σκοπό.

Το edolio5 μίλησε με χειριστή παρόμοιων συστημάτων ξένης χώρας.  "Το predator δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Είναι ένα "επιπλέον σύστημα" παρακολούθησης για παράνομες επισυνδέσεις και μόνο που μπορεί να χρησημοποιηθεί μόνο από κρατική αρχή και άκρως εξειδικευμένους υπαλλήλους. Πως έγινε η αγορά του από την Ελλάδα ;

Πάνω στη νόμιμη αγορά του ιταλικού συστήματος, που προμηθεύτηκε νόμιμα η ΕΥΠ "κόλλησαν" και την αγορά του predator. Αν δεν το έκαναν έτσι (μέσω του απορρήτου προϋπολογισμού) το έκαναν σίγουρα μέσω του παραρτήματος της ΕΥΠ που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή και ο ρόλος του είναι να προστατεύει τον κυβερνοχώρο της Ελλάδος. Θεωρώ πιθανό ότι η διαχείριση του predator γίνεται από την Αγία Παρασκευή διότι το σχέδιο μετεγκατάστασης εκεί της Διεύθυνσης Κυβερνοχώρου ξαφνικά αναβλήθηκε για δύο χρόνια και συνεχώς γινόντουσαν καλωδιακές εργασίες" Στο ερώτημα μας γιατί χρειάζεται το Predator όταν υπάρχει η νόμιμη διαδικασία της επισύνδεσης, μας απάντησε:

" Η νόμιμη παρακολούθηση ταυτοποίηση κινητού-άρση απορρήτου δεν μπορεί να γίνει για περισσότερο από  2-3 μήνες για να αποκαλυφθούν και άλλα άτομα ενδιαφέροντος. Όταν εντοπιστούν τα πρόσωπα  που μιλούσαν με τον στόχο, στη συνέχεια γίνεται η παγίδευσής τους με το predator που διατηρείται όσα χρόνια θέλει ο παγιδευτής. Όσοι τσίμπησαν και άνοιξαν τα λινκς μολύνθηκαν. Όσοι ήταν υποψιασμένοι όπως ο Ανδρουλάκης, και δεν κατέστη δυνατόν να τους παρακολουθούν με το predator, συνεχίστηκε η παρακολούθησή τους μέσω των επισυνδέσεων. Δηλαδή οι εμπνευστές της αγοράς του Predator έφτιαξαν ένα συμπληρωματικό μοτίβο:άρση απορρήτου-επισύνδεση-μετά predator. Όσοι δεν μολύνθηκαν με predator συνέχισαν να παρακολουθούνται με επισύνδεση. Και προσωπικά, θεωρώ ότι πρόκειται για εκατοντάδες άτομα."