Βόμβα! Η δικογραφία για τις αγορές πινάκων ζωγραφικής του Δήμου Αλίμου, που αραχνιάζει 3,5 χρόνια... για προκαταρτική εξέταση! Η απόρρητη αναφορά στον Άρειο Πάγο και η εντολή του εισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα, για έρευνα πειθαρχικών ευθυνών σε όσους την έχουν χειριστεί μέχρι σήμερα!


Του Άρη Σπίνου

Πλήρης ανατροπή που δρομολογεί εξελίξεις που θα συνταράξουν προκύπτουν πλέον γύρω από την δικογραφία που έχει σχηματιστεί και διερευνά ενδεχόμενη  σωρεία κακουργηματικών αδικημάτων, ως προς την προμήθεια πινάκων ζωγραφικής που πραγματοποίησε ο δήμος Αλίμου όπως έχει γράψει σε σχετικά ρεπορτάζ το edolio5!

Ήδη για την υπόθεση αυτή μεταξύ άλλων έχει δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος κακουργηματικής απιστίας ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης. Η δικογραφία με ΑΒΜ/Δ2018/1995 ξεκίνησε την προκαταρτική της εξέταση στις 30/10/2018! Εύλογα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι το διάστημα που έχει παρέλθει είναι ασυνήθιστο ως προς την μη ολοκλήρωση της προκαταρτικής εξέτασης. Σύμφωνα με το άρθρο 243 του ΚΠΔ που ορίζει το διάστημα της διαδικασίας ως προς την ποινική προκαταρτική εξέταση προκύπτει με σαφήνεια ότι αυτό δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 6 μήνες, εκτός εκτάκτων και εξαιρετικών συνθηκών! Εδώ όμως μιλάμε για 3,5 και πλέον χρόνια. Ας έρθουμε στο ρεπορτάζ που μάλλον θα γίνει εφιάλτης για αρκετούς. Πριν λίγο διάστημα κατατέθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου απόρρητη αναφορά όπως εξιστορούσε την "περίεργη καθυστέρηση" της υπόθεσης. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, κρίνοντας ιδιαιτέρως σοβαρή την ανωτέρω αναφορά, διαβίβασε 2 μέρες αργότερα με απόρρητο έγγραφο του στην προϊσταμένη εισαγγελίας εφετών κ. Γκανέ τα ερωτήματα του ως προς το στάδιο που βρίσκεται η δικογραφία και ζήτησε την διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για ενδεχόμενες ευθύνες στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που την είχαν χειριστεί μέχρι εκείνη την ώρα. Ανάλογο έγγραφο απέστειλε και στην προϊσταμένη εισαγγελίας Αθηνών προκειμένου να του διαβιβαστεί μέρα προς μέρα όλες οι ενέργειες που έγιναν, σε ποιους χρεώθηκε η δικογραφία και πόσο διάστημα την κράτησε ο καθένας εξ αυτών στα χέρια του. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες και οι 2 κυρίες - εισαγγελικοί λειτουργοί απάντησαν στον Κύριο Πλιώτα, πριν λίγες μέρες. Οι εξελίξεις αναμένονται συγκλονιστικές και δυστυχώς εφιάλτης... για κάποιους!