Βάλτε τώρα που γυρίζει! Σε πασαρέλα ανύπαρκτων και φιλόδοξων μετατρέπονται οι εκλογές για την "χρυσή καρέκλα" που είχε η Φώφη Γεννηματά! Μέχρι τώρα προσήλθαν 6 και αναμένονται και οι άλλοι! Όλοι θέλουν ρόλο για την συγκυβέρνηση που έρχεται!


Του Άρη Σπίνου

Καθημερινά αλλάζουν τα δεδομένα στην κούρσα της διαδοχής του ΚΙΝΑΛ, μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να αποσυρθεί, αφού νοσηλεύεται για το πρόβλημα της υγείας της. Η λεπτή κλωστή ώστε η διαδικασία να γίνει εντελώς αστεία δεν είναι μακριά.

Οι τρεις υποψηφιότητες, Ανδρουλάκης, Λοβέρδος, Καστανίδης, έγιναν σήμερα έξι, καθώς, εκτός των Παύλου Γερουλάνου και Βασίλη Κεγκέρογλου, μπήκε στο παιχνίδι και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης. Σημειώνεται ότι είναι ακόμη ανοικτό να υπάρξει και άλλη (ή άλλες) υποψηφιότητες.

Η πολυάνθρωπη κούρσα διαδοχής στο Κίνημα Αλλαγής δεν είναι πρωτόγνωρη για τον χώρο.

Το 2017, όταν δημιουργήθηκε το ΚΙΝΑΛ, οι υποψηφιότητες ήταν εννέα: Γεννηματά, Ανδρουλάκης, Θεοδωράκης, Καμίνης, Μανιάτης, Γάτσιος, Πόντας, Ραγκούσης, Τζιώτης. Βέβαια, τότε επρόκειτο για το ντεμπούτο ενός κόμματος ομοσπονδιακού, που έπρεπε να εκπροσωπηθούν όλες οι τάσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο πιο πολλοί υποψήφιοι τόσο περισσότερες οι πιθανότητες για δεύτερο γύρο, καθώς θα διαχυθούν οι ψήφοι. Όπως επίσης ενισχύονται και οι διαπραγματευτικές δυνατότητες των υποψηφίων για την «επόμενη ημέρα» προκειμένου να παίξουν παιχνίδι ο ένας με τον άλλον ώστε να έχουν ρόλο στην αναμενόμενη συκγηβέρνιση μετά τις εκλογές