Ο γιος της δικαστίνας που εκβίαζε κοπέλες με γυμνές τους φωτογραφίες! Η μαμά εφέτης που υπηρετεί στην Αθήνα, ζήτησε από αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. να "εξαφανιστεί" η δικογραφία. Η κουνιάδα και το ρουσφέτι για να μην πάει φυλακή... ο κανακάρης!


Του Άρη Σπίνου

Φανταστείτε να είστε κατηγορούμενοι (λέμε ρε παιδί μου) για πορνογραφία ανηλίκων ή εκβίαση δια μέσου του Internet με γυμνές φωτογραφίες ανήλικης και να σας δικάσει η εφέτη που είναι πρωταγωνίστρια στο ρεπορτάζ μας. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από επίσημα έγγραφα ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησε ύστερα από απαίτηση της ίδιας της δικαστίνας (το όνομα αυτής Κατερίνα) να εξαφανίσει ενοχοποιητικά στοιχεία που αφορούσαν τον γιο της που είχε συλληφθεί και κατηγορούταν ότι εκβίαζε κοπέλες με γυμνές τους φωτογραφίες. Όπως έγινε γνωστό από τη προανάκριση μια κοπέλα ήταν ανήλικη, γεγονός που το αδίκημα το μετέτρεπε σε κακούργημα. Η εφέτης ζήτησε από τον αξιωματικό, που ήρθε σε επαφή μαζί του δια της κουνιάδας της, ονόματι Σοφία, να εξαφανίσει τον σκληρό δίσκο που είχε κατασχεθεί από τον υπολογιστή του γιου της και βρισκόταν στην διεύθυνση των εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Όλα τα στοιχεία που αναφέρουμε είναι στην διάθεση του edolio5 με ονόματα διευθύνσεις και τηλέφωνα. Όλα τα στοιχεία προκύπτουν από επίσημη δικογραφία, που αφορά άλλη υπόθεση και η ανωτέρω εμπλοκή της εφέτη προκύπτει από την παρακολούθηση του τηλεφώνου του συγκεκριμένου αξιωματικού για παράνομες δραστηριότητες που είχε με τον υπόκοσμο.  Αυτό που προκύπτει επίσης όμως ως διπλό ερώτημα είναι το εξής.
  • Γιατί δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη στην εφέτη ; 
  • Το δικαστήριο που εκδίκασε σε πρώτο βαθμό την υπόθεση, ο δεύτερος εκκρεμεί, σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 είχε στην έδρα 2 κολλητές φίλες της μαμάς! Γιατί δεν δηλώθηκε η εξαίρεση του δικαστηρίου ώστε η εκδίκαση να γίνει σε άλλη περιφέρεια;