Μήνυση βόμβα για τον δήμο Αλίμου! Δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών, καταγγέλλουν στον εισαγγελέα ότι πουλήθηκε σε παλιατζή αλουμινένιο στέγαστρο 700 τ.μ. αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ στα "χαρτιά φαίνεται" ότι ο δήμος το έκανε δωρεά στη Κάρυστο Ευβοίας!


Του Άρη Σπίνου 

Μετά την κακουργηματική δικογραφία που αφορά αγορά πινάκων Ζωγραφική  από το δήμο Αλίμου, και εξετάζει η εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος και διαφθοράς, νέα μήνυση βόμβα κατατέθηκε πριν λίγες μέρες από 3 δημοτικούς συμβούλους του δήμου Αλίμου για μια υπόθεση πρωτάκουστη, που αφορά ενδεχόμενη κακουργηματική απιστία. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τον 6ο του 2019  ο δήμος Αλίμου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, , δώρισε στην κοινότητα Νέα Στύρα του δήμου Καρύστου Ευβοίας το μεταλλικό στέγαστρο του, που είχε αγοράσει για το γήπεδο μπάσκετ της οδού Κουμουνδούρου του Άνω Καλαμακίου, το οποίο φυλασσόταν αποσυναρμολογημένο στον περιβάλλοντα χώρο της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αλίμου του Δήμου Αλίμου.

Τα Νέα Στύρα είναι ο τόπος  καταγωγής του πρώην δημάρχου Αλίμου κ. Αλέκου Αλούκου, επί της θη-τείας του οποίου, τον 10ο του 2002, είχε αγοραστεί αυτό και είχε εγκατασταθεί στο υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ της οδού Κουμουνδούρου.

Το Στέγαστρο αυτό αποτελούμενο από σκελετό αλουμινίου βαρέως τύπου και επικάλυψη από πλαστικοποιημένο ύφασμα PVC, ολικής επιφανείας περί τα 700 τ.μ.

Τοποθετήθηκε στο προαναφερόμενο γήπεδο μπάσκετ λίγες ημέρες πρό των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2002 από την προμηθεύτρια εταιρεία CONTENΤ EΠE έναντι αμοιβής 110.000€. 

Ένα μήνα μετά την πλήρη εγκατάσταση του Στεγάστρου η Πολεοδομία Αργυρούπολης επέβαλε πρόστιμο στον δήμο Αλίμου ποσού 34.800 €, γιατί η τοποθέτηση έγινε χωρίς άδεια.

Ο επόμενος δήμαρχος Αλίμου κ. Κων/νος Μαντζουράνης, ο οποίος διαδέχθηκε τον κ. Αλούκο, κατά τους πρώτους μήνες της θητείας του το 2003, προέβη στην απόσυρση του εν λόγω Στεγάστρου, το οποίο αποσυναρμολογημένο μεταφέρθηκε προς φύλαξη στον ακάλυπτο χώρο της Δ/σης Περιβάλλοντος. Μετά την αποξήλωση του Στεγάστρου το πρόστιμο μειώθηκε από την

Πολεοδομία από 34.800€ στα 12.500€. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «διαύγεια» του δήμου Αλίμου την 124/23.04.2019 απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου, η οποία επικαλούμενη σχετικό έγγραφο αίτημα του Δήμου Καρύστου (αριθ. πρωτ. 2729/8-3-19), ο δήμος  προέβη στην δωρεά αυτού, με σκοπό να τοποθετηθεί σε υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) της Δημοτικής Ενότητας Στυρέων, «για να γυμνάζονται οι νέοι με ασφάλεια ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες», όπως αναφέρει το άνω έγγραφο του δήμου Καρύστου.

Τώρα μπαίνουμε στο ζουμί της υπόθεσης. Σύμφωνα με το πρώην διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Αλίμου που σήμερα είναι συνταξιούχος κ. Βαγγέλη Κάσιο.

"Θεώρησα αρχικά ότι η «δωρεά» έγινε για προεκλογική εκμετάλλευση, διότι ο κ. Αλούκος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Στυρέων στις εκλογές της 26.05.19, αλλά από 5-6 υπαλλήλους της Δ/σης Περιβάλλοντος του δήμου Αλίμου πληροφορήθηκα ότι ο αλουμινένιος σκελετός του Στεγάστρου φορτώθηκε σε φορτηγό αγνώστου ιδιοκτήτη δύο (2) περίπου χρόνια πρίν από την λήψη της 124/2019 απόφασης του Δ.Σ. Μάλιστα οι εργαζόμενοι παρατήρησαν ότι ο οδηγός του φορτηγού έκοβε επιτόπου τα αλουμίνια, που εξείχαν της καρότσας του φορτηγού. Αυτό σήμαινε ότι ο σκελετός δεν πήγαινε για τοποθέτηση σε γήπεδο μπάσκετ των Ν. Στύρων, αλλά μάλλον για ανακύκλωση.

Από διάφορα τηλεφωνήματα που έκανα το Φθινόπωρο του 2019: στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καρύστου (22243500120), στο γραφείο Αντιδημάρχου Στυρέων (2224350406) και στην Γραμματεία – ΚΕΠ Στυρέων (2224350 401) προέκυψε ότι υπήρχε πλήρης άγνοια σχετικά με το θέμα της «δωρεάς» του εν λόγω Στεγάστρου!

Τελικά στις 21-11-2019 ώρα 1.33΄ μου τηλεφώνησε, όπως μου είχε υποσχεθεί, η κα Γκεμίση Χριστίνα, υπάλληλος του γραφείου του Αντιδημάρχου Στυρέων και μου ανέ- φερε ότι ο Δήμος Αλίμου δεν έχει παραδώσει στο δήμο Καρύστου κανένα Στέγαστρο!" Τα όσα λέει όμως ο πρώην διευθυντής του δήμου και περιέχονται στην μηνυτήρια αναφορά δεν έχουν τελειωμό. 

"Τον Δεκεμβρίου του 2020 συναντήθηκα τυχαία με τον υπάλληλο του Δήμου Αλίμου ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΠΕΚΑ. Τον ρώτησα αν γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη του Στεγάστρου και μου επανέλαβε και αυτός τα ίδια με τους συναδέλφους του, αλλά μου είπε επιπλέον κάτι που δεν ήξεραν οι άλλοι, ότι δηλαδή ο ιδιώτης που πήρε με το φορτηγό του το Στέγαστρο λέγεται Αναστασόπουλος και έχει έδρα στον Άγιο Δημήτριο στην οδό Τρεμπεσίνας.

Πήγα την άλλη μέρα στην οδό Τρεμπεσίνας 30 στον Άγιο Δημήτριο και διαπίστωσα ότι πράγματι υπάρχει εκεί μάνδρα συλλογής μεταλλικών αποβλήτων (Scrap) στο όνομα του κ. Αναστασόπουλου Δημήτριου. Τον ρώτησα πόσο πλήρωσε το κιλό το στέγα -στρο του Δ. Αλίμου, αλλά μου είπε δεν θυμάται, γιατί πέρασαν 2-3 χρόνια από τότε που το αγόρασε. Μου έδωσε την κάρτα του και έφυγα."

Αυτά και άλλα πολλά περιγράφει η μήνυση που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθήνας, από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Γιαννακόπουλο Τσιαμήτα και Ορφανό. Γίνετε αντιληπτό ότι η δικαιοσύνη θα έχει πολλή δουλεία προκειμένου να ανακαλύψει τι ακριβώς έχει συμβεί! Σύμφωνα με την μήνυση ο κ. Βαγγέλης Κάσιος έχει προταθεί ως βασικός μάρτυρας.

Το edolio5 προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Αλίμου στο κινητό του τηλέφωνο 6974890*** προκειμένου να φιλοξενήσουμε την θέση του αλλά η κλήση μας επί 2 μέρες... προωθείται!