Οριστική αυλαία στην δίκη "φιάσκο" της Proton Bank! Αθώος από κάθε κατηγορία ο Λαυρεντιάδης. Αναγνώρισε ελαφρυντικά του έντιμου βίου του το δικαστήριο. Με αντίπαλο το πανίσχυρο ντόπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο βγήκε νικητής... και επιστρέφει.


Του Άρη Σπίνου 

Ύστερα και από την απόφαση  της έδρας του δικαστηρίου όπου ομόφωνα αναγνώρισε ελαφρυντικά του έντιμου βίου για τον γνωστό επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, όπου είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση Proton Bank και την απαλλαγή του από κάθε κακουργηματική κατηγορία έγινε ξεκάθαρη η μεθόδευση που είχε στηθεί από τα γνωστά κέντρα της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου προκειμένου να απαλλαγούν από έναν αυτοδημιούργητο επιχειρηματία που έφτασε μέχρι του να φτιάξει δική του τράπεζα. Το κατεστημένο  δεν του το συγχώρησε αλλά η δικαιοσύνη απένεμε τα δίκαια. 
 Μετά από μία τετραετή διαδικασία, μακρά και εξαντλητική του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών σε Α’ βαθμό, έπεσε η αυλαία σε μια πολύκροτη δίκη που απεδείχθη φούσκα και άπαντες κατάλαβαν ότι εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες μια άλλης εποχής. Η έδρα του τριμελούς εφετείου κήρυξε ομόφωνα αθώο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης,Κήρυξε ομόφωνα αθώο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την κατηγορία της κακουργηματικής απάτης ως αυτουργός στο σύνολό της,

Κήρυξε ομόφωνα αθώο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στο σύνολό της,
Κήρυξε ομόφωνα αθώο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την κατηγορία της απιστίας σε δύο προσωπικά του δάνεια, δικών του εταιριών,
Κήρυξε ένοχο – κατά πλειοψηφία δύο-ένα – τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για το αδίκημα της κοινής απιστίας του 390 ΠΚ αποδίδοντας του συμμετοχική δράση ( όχι αυτουργική ) χωρίς την απαιτούμενη εκ του νόμου διαχειριστική ιδιότητα στο πρόσωπο του.

Πλέον οποιαδήποτε ποινή του επιβληθεί, σε επίπεδο αγρονομικής διατάξεως, δεν θα έχει καμία ουσιαστική σημασία.

Ότι γινόταν σε αυτήν την χώρα... έφταιγε ο Λαυρεντιάδης!

Έχουν προηγηθεί δεκαεπτά αθωωτικές αποφάσεις για διάφορες υποθέσεις στις οποίες πήγε να εμπλέξει τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη μια πολύπλευρη σκευωρία που στήθηκε από γνωστά και άγνωστα κέντρα – που τελικά κατέρρευσε μετά από μια δεκαετία.

Σε αυτόν τον τόπο τελικά η Ελληνική δικαιοσύνη έχει τον πρώτο και το τελευταίο λόγο. Είναι αυτή που αποκαθιστά κάθε είδους αδικία και έβαλε οριστικό τέλος σε μια σκοτεινή περιπέτεια που πέρασε και από την παράνομη και βάρβαρη προφυλάκισή του. Πρόκειται για μέτρο που καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Αυτοδημιούργητος στον χώρο των επιχειρήσεων και ανερχόμενη δύναμη στα τραπεζικά, προβεβλημένος και επώνυμος, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης πλήρωσε το τίμημα της μεγάλης επιτυχίας του καθώς είδε τους προβολείς μιας άγριας στοχοποίησης να πέφτουν επάνω του. Δεν ήταν τζάκι ούτε κομμάτι του συστήματος και συνεπώς η πτώση του δεν θα είχε παράπλευρες απώλειες. Δεν θα "έκλεγε" κανένας. Αντίθετα, πολλά σαλόνια της ντόπιας διαπλοκής θα άνοιγαν σαμπάνιες! Τώρα κλαίνε με μαύρο δάκρυ αφού δεν κατάφεραν να τον εξοντώσουν. Γνωρίζουν καλά ότι πολύ σύντομα θα τον βρουν ξανά μπροστά τους πιο δυνατό αλλά... και πιο οπλισμένο για να τους αντιμετωπίσει ξανά αν χρειαστεί.